ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Боли, не отпуска: Какво ще облекчи обострянето на невралгията?

Невралгията не е заболяване, а симптом, причинен от микротравма на нервния корен или на целия нервен ствол

 невралгията
Какво ще облекчи обострянето на невралгията?

Изведнъж се появява силна болка, която не винаги може да бъде облекчена от аналгетиците.

Сто причини

Сериозните заболявания могат да провокират невралгия – захарен диабет, множествена склероза, атеросклероза, нарушения във функционирането на периферните съдове, които влошават кръвоснабдяването на нервната тъкан. А също и хронични инфекции. Например тригеминалният нерв може да се възпали при синузит и кариес, а глософарингеалният – при тонзилит и грип.

Токсините също водят до увреждане на нервите: до това, например, може да доведе употребата на „фалшив“ алкохол. Някои лекарства, използвани в онкологията, както и контакт с тежки метали (живак, олово) също са опасни.

Но все пак най-честата причина за невралгия е остеохондрозата и други възпалителни заболявания на опорно-двигателния апарат. Болката възниква точно там, където е възникнало и увреждането на нерва: в шийния, гръден или лумбален нерв, както и в гръбначния стълб.

Обострянето се улеснява от хипотермия, обикновено придружена от продължително физическо претоварване. Следователно, често хората, които през лятото работят в градината, стават жертва на невралгия. Например, които в края на летния сезон се проявява прекомерна активност, като същевременно хората забравят за необходимостта да се предпазят правилно.

Между другото

Често невралгията прикрива опасни заболявания (дори рак). Така, например, при симптоми на интеркостална невралгия, плеврит, пневмония и пневмоторакс трябва да бъдат изключени.

Ако болката е възникнала от лявата страна на гърдите, трябва да бъдете прегледани от кардиолог, за да не пропуснете развитието на сърдечен удар или стенокардия.

Нерви, спокойно!

Ако някаква болест е причинила невралгия, първо трябва да се лекува самото заболяване. И ако това е обостряне от остеохондроза, тогава основната задача е да се отървете от синдрома на болката. За да направите това, трябва да започнете прилагането на термични процедури възможно най-скоро и да използвате лекарства, които блокират кожните рецептори на нервите.

СТОП ПЕЙН – миниатюрният уред е в състояние за минути да се справи с всяка болка!

За разлика от лекарствата, СТОП ПЕЙН е високотехнологичен уред, който влияе на болката без да вреди на стомаха, черния дроб или бъбреците.

СТОП ПЕЙН – премахва болката, спестява пари за болкоуспокояващи.

Повече за СТОП ПЕЙН може да прочетете ТУК

Използването на мехлеми и емулсии, съдържащи локални аналгетици, отрова от пепелянка, пчелна отрова или нестероидни противовъзпалителни средства ще бъде полезно.

Масло от евкалипт – отлично средство, което повлиява и най-упоритата невралгия!

Евкалиптовото масло има противовъзпалително, антисептично, обезболяващо, антиспазматично действие. Заедно с приятния аромат идва и облекчението от болката.

Най-честият екстракт от масло от евкалипт може да си поръчате ТУК.

Ако локалното лечение не е достатъчно ефективно, неврологът ще трябва да предпише болкоуспокояващи таблетки

Използват се, също така и инжекции или супозитории. А при силна болка употребата на два вида таблетки и ефективни локални средства ще бъде оптимално. Това ще има двоен ефект върху източника на болка.

Когато избирате локални лекарствени средства (за директно нанасяне върху кожата), обърнете внимание на факта, че в аптеката може да ви бъде предложен не лекарствен продукт (мехлем), а козметичен продукт (крем), който няма лекарствени свойства. Естествено, такова лекарство няма да помогне. Само приемането на лекарства осигурява правилно и ефективно лечение.

Трипластовите магнитни пластири за облекчаване на болката – SPONDY GUARD са тежката артилерия в борбата с невралгията. Те съчетават в себе си традицията на традиционната китайска медицина и иновативното решение на високите технологии.

При кои заболявания помага, как работи и защо SPONDY GUARD е най-добрия избор за премахване на болките при невралгия, може да прочетете ТУК.

Може също да е необходимо да приемате мускулни релаксанти, антидепресанти или антиконвулсанти. Често невролозите предписват големи дози витамини от група В, физиотерапия (магнитотерапия, електрофореза и фонофореза с въвеждането на лекарствени вещества през кожата), масаж и акупунктура.

Източник: www.neurology.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *