ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

4 рецепти на дядо Влайчо за укрепване на белите дробове на пушачите

Тези 4 рецепти за здравето на белите дробове и подобряване на дишането са наследство от уникалната лечебна практика на дядо Влайчо

укрепване на белите дробове
4 рецепти на дядо Влайчо за укрепване на белите дробове на пушачите

Дядо Влайчо е лечител, гадател и един от най-известните родни билкари на 20-ти век, в едно с Петър Димков, Ванга, Слава Севрюкова и др. Роден е като Влайчо Жечевв в село Коньово, Новозагорско. Умира през 1981 година на 84 години.

Народът наричал дядо Влайчо Безсребреник, тъй като не е взимал пари за лечение или за да гадае на хората.
Добър, макар и малко странен, той е помогнал на хиляди хора да се излекуват или да намерят пътя си в живота.

4-те рецепти са универсални за здравето на белите дробове, но те помагат най-вече на онези, които пушат прекалено много, или живеят в помещение, в което се пуши. Може да се ползват и от болни от астма, или хора, които скоро са боледували или в момента лекуват тежки белодробни заболявания като белодробен оток, фиброза на белите дробове, белодробен застой и др.

Белите дробове, подобно на сърцето, са жизненоважни органи, защото участват в процеса на дишане. Качеството на обмена на кислород между тялото и околната среда се влияе неблагоприятно от замърсяването на въздуха и лошите навици, като тютюнопушенето.

Можете обаче да подобрите дишането и да укрепите белите дробове, като използвате различни домашни средства. Съветваме ви да не чакате болестите на дихателната система да затруднят здравето ви, а редовно да отделяте време за профилактика. Рецептите на дядо Влайчо, които ще публикуваме днес, може да се ползват и като превенция за здравето на белите дробове.

Дядо Влайчо

Какво ще постигнем чрез укрепване на белите дробове?

– добро дишане;
– разширяване на бронхите;
– бързо възстановяване след физическа активност;
– намаляване на риска от развитие на вирусни заболявания на дихателната система;
– по-добра защита срещу токсични вещества, съдържащи се във вдишвания въздух.

4 естествени средства за укрепване на белите дробове и подобряване на дишането

1. Евкалипт

Евкалиптът благодарение на съдържащото се в него съединение, наречено цинеол, поддържа здравето на дихателните пътища и успокоява раздразненото гърло. Допринася за максималното отваряне на бронхите и, следователно, за по-добър достъп на въздух до белите дробове. Колкото и екзотично да е името му и специфичен аромата, факт е, че това красиво вирее и в България.

Съставките

– 2 супени лъжици листа от евкалипт (20 г);
– 1 супена лъжица мента;
– една супена лъжица лайка;
– 8 чаши вряща вода (2 литра).

Подготовка

Доведете водата до кипене и хвърлете в нея листата на евкалипта.

Затворете съда, така че листата да се напарят и сварят добре, тъй като тяхната структура е малко по-жилава. За по-добър ефект може да ги намачкате, ако са свежи, но може да ползвате и сухи листа от евкалипт, които да закупите от билковата аптека.

Махнете капака на съда и се надвесете върху него (нека да продължава да стои на слаб огън). Внимавайте да не се изгорите!

За укрепване на белите дробове вдишвайте парата на отварата за около 10 минути.

Скоро ще усетите, че дишането е станало по-лесно. Повтаряйте тази процедура всеки път, когато възникнат проблеми с дишането (поради астма или например обостряне на синузит).

2. Конски кестен за укрепване на белите дробове

Конският кестен е друг чудесен начин за укрепване на белите дробове.

Съставките

– 1 чаена лъжичка конски кестен (5 г);
– 1 чаша вряла вода (250 мл).

Подготовка

Сложете чаена лъжичка листа от конски кестен в преварена вода.

Изчакайте листата да се утаят на дъното на чашата и филтрирайте напитката.
Пийте така получения чай бавно, ан глътки и го използвайте 2-3 пъти седмично, когато се появят проблеми с дишането (астматични пристъпи, кашлица, бронхит). Чаят от листата на конския кестен не се препоръчва да се използва профилактично.

[box type=“note“ align=“aligncenter“ ]За облекчаване на дишането при проблеми с белите дробове и различни алергии ползвайте най-добрата Лула Инхалатор с Хималайска Сол.

ХИМАЛАЯН ПАЙП

С помощта на Лулата Инхалатор с Хималайска Сол не само ще можете да се насладите на леко дишане, но и ще може да си доставите голям брой природни елементи в естественото им състояние.

Лулата Инхалатор с Хималайска Сол помага при алергии, сенна хрема, бронхит, ХОББ, емфизем, нощна кашлица, хъркане, хрипове, затруднено дишане и др.

Повече за Лулата Инхалатор с Хималайска Сол може да прочетете ТУК

Не се колебайте, поръчайте сега ХИМАЛАЯН ПАЙП на тел. 0885 49 20 82 и 0877 90 45 79[/box]

3. Корен от женско биле

Според дядо Влайчо, това домашно лекарство е едно от най-ефективните, когато трябва да облекчите дразненето на дихателните пътища.

Съставките

– парче корен от женско биле;
– 1 чаша вода (250 мл).

Подготовка

Загрейте водата и когато достигне до кипене, сложете в нея кореан от женско биле. Нека ври около 5 минути.
Прецедете получената отвара. Можете да я изпиете след няколко минути.

ВНИМАНИЕ! Това средство е противопоказано за хора с високо кръвно налягане!

Дафинов лист за укрепване на белите дробове

4. Дафинов лист за укрепване на белите дробове

Астматиците и тези, които са принудени да живеят до пушач, имат постоянни проблеми с дишането. Дафиновите листа могат да помогнат за укрепване на белите дробове и подобряване на дишането. Освен това, те помагат за очистване както на белите дробове, така и на дихателните пътища.

Съставките

– 1 чаша вода (250 мл);
– 2 дафинови листа;
– 1 супена лъжица плодове от орлови нокти (10 г).

Подготовка

Нека водата да кипене. Сложете орловите нокти и дафиновия лист в нея. Варете ги за 5 минути.

След като свалите получения чай от котлона покрийте го с капак. Оставете да се настои и охлади за 10 минути.

Ако сред членовете на семейството има пушачи, пийте тази напитка 3 пъти седмично по чаша на ден. Това ще ви помогне да възстановите и подобрите белите си дробове.

Всяко едно от тези природни средства укрепва дихателната система и помага на белите дробове да работят по-добре дори при неблагоприятни условия.

В допълнение, те спомагат за намаляване на риска от различни заболявания на дихателната система. Също така е важно подобно превантивно „лечение“ да се провежда в удобни домашни условия.

Източник: рецептите на дядо Влайчо са получени на редакционната поща на вестник „Здраве за всички“ от редовната читателка Тинка Стоилова от София. Редакторите на lekuva.net са допълнили единствено информацията за билките, включени в тях.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *