ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Народни рецепти при гърлобол

Едно не много приятно но много сигурно и ефективно средство от съкровищницата на баба: при първите признаци на болки в гърлото яжте 1 лимон с кората, предварително много добре измит с четка.

Правете често гаргара с хладка отвара от градински чай (салвия).

Ако все още имате болки пийте три пъти на ден по 1 голяма чаша горещ лимонов сок с 1 чаена лъжичка мед.

Направете отвара от листа и корени от ехинацеа и правете гаргара с нея, но тя трябва да бъде хладка.

Баба много се уповаваше на кафе от ечемичени зърна: попарете препечени и смлени ечемичени зърна от ечемик, подобно на кафе и правете гаргара.

Сварете добре пресен кромид лук излейте го във водата и го поръсете обилно със черен пипер. Направете каша, поставете лука в чиста кърпа и увийте гърлото. Отгоре вържете хавлиена кърпа и най отгоре вълнен шал. Легнете и се завийте добре.

Ако предпочитате студени компреси опитайте с хума. Понякога само след един компрес гърлото се оправя. Забъркайте малко хума на прах в студена вода, в студен билков чай или в тинктура от арника, или може и плодов цет и намажете кашицата с един пръст върху дебелината на влажна ленена кърпа. Покрийте хумата с марля и я поставете окло врата. След това увийте със суха кърпа и фиксирайте всичко това с вълнен шал. Компресът се сваля преди да се е затоплил.

И вътрешно можете да победите болките в гърлото: направете си запарка от дива ряпа и пийте на глъдки 3 или 4 чаши, разпределени за целия ден.

Пийте всекидневно по 3 чаши, между всяко ядене запарка от паричка.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *