Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Д-р Евгений Лим: Тези 3 лесни упражнения издават възрастта на тялото

Често можете да чуете, че човек се чувства млад, без да има нужда да си припомня каква е истинската му възраст, или как (и на колко) точно изглежда лицето му

тялото
Състоянието на лицето и тялото издават истинската възраст

Е, това е просто страхотно. Как „младият“ човек се грижи за тялото си?
Всеки знае, че „красотата в младостта е заслуга на природата, а красотата в старостта е заслуга на човека”, без значение дали е мъж или жена.

Д-р Евгений Лим е лекар-остеопат. В Русия той е доста известен, не само заради книгите, които е издал, но и заради честите участия в различни предавания на руската телевизия. Според него, с помощта на 3 лесни упражнения можете веднага да определите на каква възраст е тялото ви.

Д-р Евгений Лим

Първо загрейте, направете стречинг, и едва след това направете този лесен тест

Упражнение Номер Едно

Упражнение Номер Едно

Застанете изправени, краката са леко раздалечени, но не повече от ширината на раменете. Наведете се напред, за да достигнете до пода с дланите си.

Ако дланта без много усилия докосне пода, тогава вашата биологична възраст е около 20 години.

Ако пръстите докоснат пода – 30 години.

Пръстите едва достигат до глезена – 40+ години.

С мъка стигате до коляното – 60+ години.

Упражнение Номер Две

Упражнение Номер Две

Изправете се, сложете ръцете зад гърба си. Необходимо е да се „дръпнете“ нагоре, за да може да съберете дланите, така както е показано на снимката.

Ако е успеете да го направите, поздравления! Вашето тяло е на възраст не повече от 30-35 години.

Упражнение Номер Три

Упражнение Номер Три

Заемете изправено положение. Затворете очи, отпуснете ръцете до бедрата, успокойте дишането. Сега започнете да вдигате единия крак нагоре, като в същото време го свивате в коляното.

Ако сте в състояние да останете в това положение (показано и на снимката) повече от 30 секунди със затворени очи на един крак, тялото ви е в отлично състояние и съответства на възраст от 20 години.

Останете ли така около 30 секунди, то отговаря на възраст от 30+ години.

20 секунди на един крак със затворени очи съответства на възраст от 40 години.

15 секунди – 50+ години.

Това, разбира се, е много приблизително и говори само за състоянието на вашето тяло. Ако всичко се окаже, както очаквате – радвайте се за себе си и за начина по който се чувства тялото ви.

Ако не се получи – не се разстройвайте! Това са просто упражнения, които имат по-скоро информативен характер. Освен всичко друго, редовни провали (особено при второто упражнение) би трябвало да ви накарат още утре да се запишете на някакви спортни занимания. Без значение какво ще изберете, съобразете се с възрастта и килограмите. Не е редно 100-килограмова жена да се запише от раз на кардио-тренировка. Преди да стигне до по-интензивните упражнения и натоварвания, тя трябва да започне с йога или пилатес. А преди това – с ежедневни двучасови разходки, които да се извършват с умерен до бърз ход.

Източник: zen.yandex.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *