Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Спешна помощ при отекли крака: лекар-остеопат дава страхотни съвети и рецепти!

Евгений Лим е лекар-остеопат. Той е популярен в Русия, заради участията си в редица здравни предавания

И много хора по света следват съветите и правят гимнастиката, препоръчана от Евгений Лим, следвайки го в Instagram и You Tube.

Съветите на лекарят-остеопат Евгений Лим са приложими при всички хора, които имат проблеми с отекли крака. Но, преди всичко, тези упражнения са за хората, чиито крака отичат, тъй като не се движат достатъчно. Останалите, чиито отоци в краката са причинени от различни заболявания, трябва да следват и съветите, както и предписанията от лекуващите ги лекари.

Лекарят-остеопат Евгений Лим

Дори само мисълта за затруднено движение е ужасна. Не бива да се стига до там, че предвижването да се осъществява с чужда помощ или да е затруднено. Затова, превенцията е от значение.

Ако вие сте от хората, чиято професия е свързана с дълговременно стоене в офис, седнало положение или пък прави на едно място – запомнете добре тези съвети и правете редовно упражненията.

Съветите на доктор Лим против отичане на краката

Първо и преди всичко – инвестирайте в удобни и добре направени обувки. Избягвайте високите токчета и целите платформи.

Пийте редовно чай от жасмин, лимон, мента, боровинки листа и плод от червени боровинки.

Приемайте инфузия от ленено семе. Правете и вани за крака с лайка. Много добре действа масажът на ходилата с лимонов сок, ситна морска сол и зехтин. Освен това може да масажирате и с каша от пшенични трици и мляко.

Пийте сокове от морков, лимон и краставица. Може миксирано, а може и поотделно.

При редовен оток краката се обработват със смес от зехтин и камфор.

Какви упражнения са полезни при отекли крака?

Първо, прибирайки се у дома, вземете хавлиена кърпа, намокрете я и я охладете във фризера. Ако и двата крака са отекли, ползвайте две кърпи. Задръжте, докато можете да търпите. След това потопете краката или ги облейте с топла вода.

Ходете на пръсти. След това на пети. Редувайте двете упражнения и ги правете не по-дълго от 2-4 минути. Три серии са напълно достатъчни.

Кръгови движения с краката. Виждате илюстрацията, която показва, че за това упражнение е необходимо да легнете по гръб върху удобна подложка. Ръцете са отстрани. В посока на часовниковата стрелка направете завъртане и задръжте горе в продължение на 10 секунди. Така ще се подобри мобилността на тазобедрените и коленните стави. Освен това, упражнението пречи на отлагането на сол.

Поставете топка за тенис на пода и я търкаляйте с помощта на единия крак. Масажът с топка за тенис се редува, като се правят кратки серии с всеки крак. Освен това може да ползвате изстудена бутилка.

Доктор Лим препоръчава преди и след започване на упражненията да се правят контрастни бани на краката.

Източник: www.varikoz.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *