150-годишен метод за лечение на щитовидната жлеза от проф. Захаринин

Един необичаен метод на лечение на щитовидната жлеза, който помага за възстановяване на здравето в комбинация с използването на традиционни методи

щитовидната жлеза
Спокойствието и силата на природата – най-доброто лечение за щитовидната жлеза

Известният лекар Григорий Антонович Захаринин го препоръчва да се използва още преди 150 години.

Няма нищо сензационно и сложно в този метод за лечение на щитовидната жлеза. Според руския професор е необходимо не само да се насочи лечението към същността на болестта, но и да се включи комплекс от терапевтични мерки – най-важните начини и условия за възстановяване. Преди около 150 години, професор Г.А.Захаринин съветва своите пациенти да се разхождат в паркове и градини, или в планината ако имат такава възможност, уточнявайки една важна характеристика: да не се мисли за абсолютно нищо, по време на тези разходки. Разбира се, за целта е нужно този вид разходки да се практикуват индивидуално – без никаква компания. Според записки на учениците на професора, неговият съвет е бил малко по-краен, и контекста на шегата, разбира се. При тези разходки, казвал Захаринин, трябва да включите единствено глупака. „Кой глупак?“, изпадали в недоумение пациентите. „Старайте се по време на разходките да не мислите за абсолютно нищо!“, отвръщал професора.

Професор в Московската медицинска академия Григорий Антонович Захаринин

Джон Ленън, легендарният Бийтълс, споделя в едно свое интервю нещо подобно. Запитан какъв би искал да е, различно от това, което всъщност е бил, той отговорил, че би искал да е рибар – да стои на брега на езерото с въдица в ръка, и да не мисли абсолютно за нищо.

Лечебната сила на природата

Този съвет е изглежда елементарен, но неговото значение е много важно. Общуването с природата дава спокойствие и инхибиране на възбудените нервни центрове на мозъка, откъдето ефектите идват през периферните нервни центрове към органите.

Съвременният човек е претоварен с информация и е стресиран много повече от своите предци преди 150 или 100 години. Следователно, в някои случаи (има доста такива) е невъзможно да се ограничи до лечение само със специализираните медицински методи.

Първоначално почти всеки разбира, че всяко присъствие сред красивите борове, дивите цветя и животни е повече от полезно. Но в този случай – разходката сред природата е малко по-специална.

Съчетайте успокоителната сила на природата с най-ефективната древноиндийска формула за щитовидната жлеза и сърцето – Ти лайф

[box type=“success“ ]Ти лайф е чай за щитовидната жлеза и сърцето, който представлява една от най-ефективните стари индийски рецепти.

Ти лайф е комбинация от билки, които се приемат като чай, без никакви странични ефекти.

Ти лайф може да се употребява при:

– Нарушена функция на щитовидната жлеза /хиперфункция или хипофункция/.

– Оказва благоприятно влияние на сърцето.

– Подпомага при умора, замайване и световъртеж.

– Ти лайф е адаптиран за употребата и у нас – в състава на чая са включени контролирани билки, отглеждани в региона.

ТЕЛЕФОНИ ЗА ПОРЪЧКА НА УНИКАЛНИЯ ЧАЙ „ТИ ЛАЙФ“: 0885 49 20 82, 0877 90 45 79

Още за Ти лайф може да прочетете ТУК[/box]

Разбира се, когато влизате в гората, срещате табели, които ви запознават с природата и ви приканват да бъдете учтиви и благодарни. Пред или зад вас – хора, занимаващи се със спорт (джогинг и колоездене). А наоколо – дървета, дървета, докъдето поглед стига.

Избирате посоката, а след известно време броят на хората намалява, а вие излизате на голяма, леко хълмиста поляна, обградена от едната страна с борови дървета, а от другата – езеро или бистър поток. Слънце, небе, борове и чист балкански въздух…

Предозиране с тишина

Руският професор Захаринин не е бил последовател, но явно е бил започнат с някои древноизточни техники на релаксация и медитация. Според него всяко медикаментозно лечение трябва да бъде съпроводено с практики, които успокояват човешкия дух.

Километрите не са важни. Важно е спокойствието

Болестите на щитовидната жлеза, сами по себе си, са изпитание за психиката – най-вече на жените. А техните емоции са сложно нещо… Има много лекарства, рецепти от народната медицина, различни техники и тактики за справяне с хипо или хипер функцията на щитовидната жлеза. Но, преди да направите каквото и да е, защо не опитате този толкова елементарен, лесен и приятен метод?

Дългата медитация сред природата и изпразването на главата от ежедневните мисли (някои от тях трупани години наред) ще помогне не само при заболявания на щитовидната жлеза.

Километрите ходене не са важни

Важно е съзерцанието, почивката, отпускането. Добре ще е всеки един от нас да прекарва всеки ден поне по час в някой парк или на брега на морето.

Еднократният престой в природата е добър, но за това лечение е необходимо този престой да се случва редовно. В идеалния случай 3 пъти седмично (на всеки 1-2 дни). Възможно е да се комбинират такива редовни посещения в горските райони с няколко дни престой (5-7 дни санаториален отдих).

Източник: zen.yandex.ru

Оценете статията
Оценка 3 от 3 гласували

Това ще ви помогне

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *