ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Рудолф Бройс: 12 болести, които доматеният сок лекува

Австрийският лечител Рудолф Бройс става известен благодарение на една уникална система за лечение на рак със зеленчуков сок, която той сам разработва

сок
Много са ползите за здравето от доматения сок

Рудолф Бройс е австриец. По професия е електротехник. Роден е през 1899, а е починал 1990 година. Живял е в продължение на почти едно столетие, благодарение на стриктния хранителен режим, който е спазвал. По време на дългия си и ползотворен живот е излекувал хиляди болни от рак и други болести, считани за нелечими, като е използвал само природни средства.

Още приживе Рудолф Бройс получава признание за лечителските си способности. Методът му е изложен в едно скромна брошура – „Съвети за профилактика и лечение с природни средства на различни заболявания –рак, левкемия и други, считани за неизлечими”. И днес режимът на Бройс помага на много болни хора по целия свят.

Рудолф Бройс

И тъй като вече сме писали подробно за този метод, днес ще разберете защо домашно приготвения доматен сок е един от любимите зеленчукови сокове на автрийския лечител Рудолф Бройс.

Пазарите вече са пълни със зрели и сочни домати. Време е да си направите доматен сок!

Приготвянето на доматения сок никак не е трудно. След като разберете какви са ползите от доматения сок, няма да ви е трудно и да го пиете веднъж в седмица, само през сезона, през който зреят доматите.

Как можете да подобрите здравето си с доматен сок, според Рудолф Бройс?

ПОЛЗИ ЗА ЗДРАВЕТО ОТ ДОМАТЕНИЯ СОК

1. Честата употреба на доматения сок значително намалява риска от някои сериозни и хронични заболявания. Факт е, че доматите съдържат мощен антиоксидантликопен, който не губи свойствата си дори след пастьоризация!

2. Доматеният сок намалява количеството на холестерола в организма и затова успешно се бори със сърдечните проблеми. Според Ричард Бройс голямото количество калий в състава на доматите има такива свойства.

3. Не само бананите допринасят за доброто настроение. Доматите също могат да осигурят на тялото и достатъчна доза серотонин.

4. В доматения сок се съдържа огромно количество витамин С. Той перфектно укрепва имунната система.

5. За тези, които спазват диета, доматите са идеалният продукт за отслабване. Факт е, че макар и да съдържат протеини, въглехидрати и мазнини, последните са много малко. Ето защо калоричното съдържание на доматите е само 17 kcal на 100 гр. В този смисъл, доматите са идеална храна за болните от диабет.

6. Кожата също ще бъде благодарна, ако започнете да пиете доматен сок малко по-често. Доматите имат толкова голям брой хранителни вещества, че кожата много бързо се почиства и става здрава.

7. Лечение на ацидоза. Доматът е алкален зеленчук и неговият кисел вкус се дължи на ябълчната киселина, която е около 0,5 процента. Съдържа и лимонена киселина и следа от оксалова киселина. Доматите повишават алкалността на кръвта. Те, също така, неутрализират киселинните съединения на тялото, като фосфати, урея и амоняк. Следователно доматът е много полезен при лечението на ацидоза и други заболявания, свързани с излишната киселина в организма.

8. Ефективно средство при чревни и чернодробни нарушения. Една чаша пресен доматен сок, приет рано сутрин, се счита за ефективно средство при сутрешно гадене, обилно отделяне на жлъчка, жълтеница, лошо храносмилане, прекомерно образуване на газ в червата, запек, диария поради стомашно разстройство и парене в стомашно-чревния тракт.

9. Доматите са идеална профилактика на рака

Установено е, че ликопенът и другите каротеноиди в доматен сок намаляват риска от различни видове рак, включително рак на белия дроб, рак на гърдата и рак на простатата.

Проучванията показват, че мъжете, които консумират големи количества ликопен, имат 30% намаление на риска от рак на панкреаса.

11. Ликопенът в доматения сок може да предотврати инсулти. Диетите, богати на домати, могат да помогнат за предотвратяване на инсулт, отново благодарение на ликопена, който се съдържа в доматите.

12. Лечение на дихателни нарушения. Рудолф Бройс препоръчва да се пие всяка вечер по една чаша пресен доматен сок, смесен с мед и чесън. Това е много полезна рецепта при лечение на туберкулоза и други белодробни инфекции. По този начин, също така, се повишава устойчивостта на организма към болести и се намаляват задръстванията на бронхиолите при астматици.

Още ползи от доматите

  • Доматът е добър пречиствател на кръвта.
  • Доматите помагат за предпазване на черния дроб от цироза и също така разтварят камъните в жлъчката.
  • Никотиновата киселина в доматите спомага за намаляване на холестерола в кръвта и по този начин се предотвратяват на сърдечните заболявания.
  • Витамин К в доматите помага за предотвратяване на кръвоизливи
  • Доматите са с ниско съдържание на натрий, това помага за поддържането на кръвното налягане.
  • Високото съдържание на витамин А в доматите е показало, че намалява ефекта на канцерогените ot цигарите, като по този начин предпазва от рак на белия дроб.
  • Доматите са богати на калций, което спомага за подобряван здравината на костите и поддържане на здрави зъби.

Източник: fruitylife.net

Генотрон
ГЕНОТРОН – концентрирана формула с екстракт от глухарче

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *