БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

ВЕСИФИКС / VESIFIX

Съдържа солифенацин сукцинат, безводна лактоза 250, прежелатинизирано царевично нишесте, хипромелоза, магнезиев стеарат, коликоат IR бял и жълт, кополимер на поливинилов алкохол и полиетилен гликол, коповидон, титанов диоксид, алуминиев силикат, натриев лаурилсулфат, жълт железен оксид

Предназначение

ВЕСИФИКС се препоръчва при свръхактивен пикочен мехур. Медикаментът е от групата на антихолинергичните средства, с чиято помощ се редуцират епизодите на неотложно уриниране и потребителят има възможност да задържа в пикочния мехур по-голямо количество урина.

При свръхактивен пикочен мехур се касае за заболяване, изразено в неудържими позиви за уриниране, незадържане на урина и подмокряне при невъзможност да бъде посетена тоалетна.

Как се приема

ВЕСИФИКС се прилага по лекарско назначение. Стандартната доза е 5 мг веднъж дневно – с вода, по време на хранене или непосредствено след това. Възможно е лекуващият да препоръча индивидуална доза от 10 мг дневно. Таблетките трябва да се поглъщат цели.

Ако е пропуснат прием, дозата се взема при първа възможност или се изчаква времето за следващия. Не се взема двойна доза с цел компенсиране на пропуснатото.

Ако пациентът неволно предозира, може да почувства страничните ефекти на медикамента от рода на замайване, сънливост и главоболие, замъглено виждане, задържане на урина, тахикардия, затруднено дишане, халюцинации и конвулсии. Необходима е неотложна медицинска намеса.

Спирането на приема без лекарска препоръка може да доведе до рецидиви и усложнения.

Възможни нежелани ефекти

ВЕСИФИКС може да причини алергични реакции – включително ангиоедем и бронхоспазъм, което налага спешна медицинска намеса.

Сред най-честите оплаквания от странични ефекти са пресъхване на устата, гадене и затруднено храносмилане, констипация, подуване на корема, болки в корема, дискомфорт, уригване, замъглено виждане.

В по-редки случаи се описват смущения от рода на сънливост, инфекции на пикочния мехур и пикочните пътища, сухота в очите, гърлото, носовата кухина; умора, отоци на долните крайници; нарушени вкусови усещания.

Има и редки оплаквания от задържане на фекалии в дебелото черво, задържане на урина, повръщане, главоболие и замаяност.

Сред сигналите с неуточнена честота се описват състояния с обърканост и халюцинации, нарушен водно-солеви баланс, нарушени функции на бъбреците и черния дроб, сърдечни отклонения, алергични обриви, мускулна слабост.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ВЕСИФИКС не се прилага при алергия към някоя от съставките.

Продуктът е противопоказан при токсичен мегаколон, частично задържане на урина, миастения гравис, глаукома, при тежки бъбречни или чернодробни заболявания, за пациенти на хемодиализа.

Това лекарство не се прилага за лечение на деца и подрастващи под 18 години.

Не се препоръчва прием на това лекарство при бременност и кърмене.

Ако приемът на ВЕСИФИКС причинява замайване и сънливост, замъглено виждане или смущения в стомашно-чревния тракт, препоръката е да не се шофира; противопоказана е и работата с тежки машини.

Взаимодействие с други медикаменти

Специално внимание изисква съчетаването с други лекарства, които пациентът е приемал или трябва да продължи да взема едновременно с ВЕСИФИКС. Това се отнася до други продукти с подобно действие – антихолинергици, които променят ефекта от ВЕСИФИКС.

Други лекарства, за които да се внимава, са метоклопрамид, цизаприд, кетоконазол, итраконазол, лекарства за ХИВ, за сърдечни заболявания и хипертония, рифампицин, бифосфонати.

Усреднена цена в аптеките – 22 лв за 30 таблетки по 5 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *