БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

ДОЛОПРОКТ  /  DOLOPROCT

Съдържа  флуокортолонов пивалат,  лидокаинов хидрохлорид, полисорбат 60, сорбитанов стеарат, цетостеарилов алкохол, течен парафин, бял мек парафин, динатриев едетат, натриев дихидрогенфосфат дихидрат, динатриев фосфат додекахидрат, бензилов алкохол, вода

Предназначение

ДОЛОПРОКТ е ректален крем с две активни съставки – флуокортолонов пивалат и лидокаинов хидрохлорид. Флуокортолоновият  пивалат е глюкокортикоид: действа противовъзпалително и облекчава симптоми като парене и сърбеж, болка, оток. Лидокаиновият хидрохлорид при външно полагане предизвиква изтръпване на третираната зона; редуцира усещането за сърбеж и болка.

Продуктът се препоръчва за облекчаване на неприятните симптоми при възпалени хемороиди; помага при неинфекциозен проктит или възпаление на ректалната лигавица; при анални екземи.

ДОЛОПРОКТ крем се предлага в разфасовки от по 10, 15, 30 и 50 г. Очаква се медикаментът да постигне облекчение на състоянието в рамките на 14 дни. При липса на резултати е наложителна консултация с лекар.

Продуктът може да намери приложение и под формата на супозитории.

Как се приема

Продуктът е за локално външно приложение по лекарска препоръка. Обработваната зона, върху която се полага не повече от един грам на процедура, предварително се измива и подсушава с мека кърпа. При обработване на вътрешни хемороиди се използва апликатор.

През първите 1-2 дни на терапията кремът се полага три пъти дневно, след което процедурите се свеждат до две – една сутрин и една вечер. При осезаемо подобрение е достатъчна една вечерна процедура.

Ако пациентът пропусне процедура, тя се изпълнява при първа възможност или се изчаква времето за следващата. Прилагането на по-голямо количество ДОЛОПРОКТ не причинява негативни странични ефекти, но и не ускорява оздравителния процес.

Ако продуктът бъде погълнат случайно, задължително се търси лекарска консултация заради вероятни промени на сърдечната дейност.

Възможни нежелани ефекти

Най-често пациенти са имали оплаквания от парене в третирания участък. В по-редки случаи се споделят смущения от рода на зачервяване, сухота или алергични реакции. вероятността от странични ефекти нараства при продължителна употреба; не са изключени признаци на кожна атрофия, стрии или разширени кръвоносни съдове.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Медикаментът е противопоказан при алергия към някоя от съставките. Не се прилага в случаи на кожни лезии, свързани с полово предавани заболявания или туберкулоза; при генитален херпес, обриви от варицела, реакции след поставяне на ваксини.

Не се използва за лечение на деца и подрастващи под 18 години.

Избягва се употребата на крема при бременност и кърмене, особено в първия триместър на бременността. По лекарска препоръка е възможно прилагане на минимално ефективни дози за кратко.

Взаимодействие с други медикаменти

Независимо от факта, че ДОЛОПРОКТ е продукт с локално външно приложение, пациентът следва да съобщи на лекуващия какви медикаменти за други заболявания приема или е приемал доскоро. Това е важно, тъй като някои лекарствени комбинации могат да причинят промени в терапевтичния ефект или усилена проява на страничните ефекти. Особено важно е това, ако пациентът приема медикаменти за сърдечни заболявания или за ХИВ-инфекция.

_________

Усреднена цена в аптеките – 8 лв за опаковка от 15 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *