Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ПЪРВА ПОМОЩ ПРИ БЪБРЕЧНА КРИЗА

Редовно чета вестник „Доктор“ и се възползвам от многобройните съвети и препоръки на вашите специалисти. Моят проблем е следният. Вече много години ме безпокоят бъбреците, мреди време заради бъбречна криза „Бърза помощ“ ме откара в болница. Лекувах се, пооправих се. Но ще бъда много признателна, ако ми предложите и някакви народни средства. Страхувам се да не се повтори подобна бъбречна криза.

Яна Димитрова, Хасково

Ще си позволим да по­гледнем на вашия проблем по малко по-различен на­чин. Знаете ли, че бъбре­ците се смятат за „люл­ка на нашите страхове“. Страхът пред бъдещето, унинието и нежеланието да живеете в този свят винаги се отразяват на бъбреците. Те символизи­рат способността да се освобождаваме от всичко отработено и ненужно, което трови живота ни. Та напи точно бъбреците прочистват кръвта ни от замърсяванията. А се разболяват, когато из­разявате „неправилните“ емоции – критика, осъж­дане, гняв, злоба, обида, ненавист със силно раз­очарование и чувство за неудачник. Започнахме по този начин, за да ви под­скажем, че първо трябва да изчистите мислите си. Освободете се най- после от този страх, от тази злоба. И прес­танете да се мислите за жертва. Избягвайте да се гневите, гневът провокира образуване на камъни. А бъбречните ко­лики – това е израз на раз­дразнение, нетърпение и недоволство от околни­те. Най-често бъбречни­те кризи възникват на фона на интензивно на­товарване и максимално нажежени емоции.

КАК СЕ ПОСТЪПВА ПРИ БЪБРЕЧНА КРИЗА Заради бурните емо­ции и постоянните спа­зми възникват застойни явления, концентрация­та на соли в отделяна­та урина се увеличава и засяда като пясък и камъчета.

Когато бъбречно­то легенче се напълни, песъчинките започват постепенно да се уп­лътняват и при стрес камъните могат да се раздвижат. Ако камъкът е остър и голям, той уврежда каналчетата и предизвиква спазъм в бъ­брека. Това е бъбречната колика. Заради силния болезнен спазъм урината не излиза от бъбрека и го препълва.

Това, което трябВа да се направи за премахване на болката: нужни са обезболяващи средства, много топло, за да се отпусне организмът. Най-добре помага посте­пенно загряване на вода­та във ваната – първо да е 36 градуса, след това да стигне до 38-40 градуса. Полежете около 30 ми­нути в нея, след това се увийте добре в леглото за не по-малко от час и половина-два. Освен това, от време на време се обръщайте бавно и пийте малинов чай.

След като кризата отмине, приемайте рас­тителни антисептици

например чай от фасу­лени шушулки и аптечни препарати, които ще ви предпише лекарят. Трябва да поговорим и за разтваряне на натру­паните соли. За вас са полезни подкиселените напитки, това предо­твратява усложнения в ставите. Полезен е и обикновеният зелен чай с лимон.

Накрая ви предлагаме рецепта за нормализира­не на солевата обмяна: изцедете сока от една черна ряпа и приемай­те по четвърт чаша с парченце лимон преди ядене. На ден изпивайте по една чаша такъв сок. Слънчогледови корени също добре разтварят песъчинките – една су­пена лъжица се залива с чаша гореща вода, съдът се увива, престоява и се приема по една трета чаша от настойката леко загрята – преди ядене, съветват специалистите на в-к „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От 2 до “ПЪРВА ПОМОЩ ПРИ БЪБРЕЧНА КРИЗА

  1. Георги каза:

    Аз се лекувах с колоидно сребро 3*2 лъжички, рибено масло 2*1капсула,неоренал,цистон,отвара от ленено семе, отвара от царевична коса и диета от варено жито и орехи

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *