Начало / Здравето от А до Я / Заболявания на храносмилателната система / Лекар оборва митовете за прочистването на паразити


Лекар оборва митовете за прочистването на паразити

Някои лекари и доста прилични санаториуми и клиники предлагат редовно прочистване от паразити. Курсът не е евтин, но за сметка на това е много популярен

паразити

Лимонената вода – най-добрият антиоксидант

Прочистването от паразити е идея, която в най-добрия случай е безполезна, а понякога и опасна за здравето.

“Специалистите”, които знаят как се чистят паразити, посочват откритията на някои “учени”, които доказват теорията, че всички неуспехи и нарушения в имунитета и здравето, включително онкоболестите, идват от паразитите. Те убеждават, че червеите причиняват ранни бръчки, чести настинки, умора и др. Но дори човек да няма “червеи” в тялото си, те продължават да настояват, че прочистване трябва да се прави поне два пъти в годината. И то “не с някаква опасна химия, а с природни, естествени средства”.

Митовете за паразитите развенчават главния лекар на Института по медицинска паразитология, тропическа медицина и трансмисивни болести и паразитолог в Инфекциозна клинична болница № 1 в Москва, проф. Александър Бронщайн.

Проф. Александър Бронщайн

Мит 1. “Всички сме заразени с паразити”

Разпространението на хелминтовите инфекции е наистина високо, особено в тропическите страни. Но това не означава, че всеки ги има. Например, замърсяването с хелминти в дадена страна, без значение в кой район от света е тя, се различава значително в различните региони. Въпреки това, в някои региони, определени видове хелминти са по-широко разпространени от други. Например, в по-северните райони – описторхоза, в по-топлите – ехинококоза, а в някои – честотата на заразата с хелминтоза е много ниска. За диагностицирането на хелминтни инфекции съществуват различни методи. И ако нещо ви притеснява, ако сте посещавали региони, където има висок риск от инфекция, трябва да се свържете със специалист за изследване, използвайки общоприети диагностични методи, а не алтернативни методи чрез капка кръв, биорезонанс и други.

Мит 2. “Периодично всеки се нуждае от превантивно прочистване от паразити”

В това няма смисъл. Няма хапче, което би премахнало наведнъж всички видове паразити. Начините за проникване на паразитите в тялото и причините са напълно различни. Освен това, срещу всеки вид паразит има специфично лекарство, което убива само него. Невъзможно е да се победят всички с едно средство. Предписват се лекарства, само ако хелминтозата наистина е диагностицирана. Защото в повечето случаи това са доста силни лекарства, които не са безвредни за тялото, и които не трябва да се пият без реална нужда, за всеки случай.

Мит 3. “Най-ефективното средство за почистване срещу паразити е клизма и лаксативи”

Например, предлага се ето такъв метод: 4 почистващи клизми на ден в рамките на един месец, плюс рициново масло, което трябва да се пие без да ядете нищо. Какво се случва в този случай? Добрите бактерии се измиват от червата и работата на стомашно-чревния тракт е нарушена. Появява се хроничен запек след такова “прочистване”.

Бодилакс

 

В случай на запек използвайте БОДИЛАКС – хранителна добавка, която помага и при най-упоритите случаи на нарушена дефекация.

БОДИЛАКС действа ефективно заради отлично подбрания букет от билки, а именно: кори oт зърнастец, корени от ревен, листа от касия, плодове от резене, ленено семе, казанлъшка роза, плодове от анасон.

ТЕЛЕФОНИ ЗА ПОРЪЧКА: 0885 49 20 82, 0877 90 45 79

Повечето хора си казват: “Защо не – ако не помогне, няма да навреди!”. Не се заблуждавайте, че естествените средства, като рициново масло, не причиняват вреди. Да, от тях има ползи, но билките и естествените етерични масла могат да навредят тогава, когато се употребяват без причина.

Но най-важното е, че клизмите не “чистят” паразити. Клизмата засяга дебелото черво, а паразитите живеят главно в тънките черва, където не достига клизмата. По същия начин действа и рициновото масло (и другите подобни на него, като английска сол, активен въглен и т.н.). Факт е, че паразитите се прилепват към чревната стена или проникват в нея, и затова не е възможно да ги “изметете”. Те трябва първо да бъдат парализирани с помощта на определени химикали и така ще се “отлюспят” естествено. И накрая, паразитите могат да проникнат в почти всеки орган, включително и в мозъка, който, по принцип, е невъзможно да се прочисти”.

Източник: woman.ru

Оценете статията
Оценка от гласували

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!

Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*

Избрано за теб