Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Специалистите на „Доктор” съветват при панкреатит

ЗАПОМНЕТЕ: вие не трябва да преяждате, освен това опитайте да се храните по едно и също време, за да не се труди напразно задстомашната жлеза.

След острия панкреатит чобек обикновено остава на диета за известно време. А при болните с хронична форма е доста по-тежко: едни или други ограничения си остават за цял живот.

Какво могат да направят за болния неговите роднини, неговото семейство? Научете се да готвите вкусно. Между другото, много диетични ястия могат да се превърнат в „златен стандарт“ за вашето семейство – това е правилното и здравословно хранене и то защитава от болести на стомашно-чревния тракт не само вашия роднина, но и цялото ви семейство, всички около вас. Така ще запазите и своята стройност.

Много е важно болният да не зацикля на своите проблеми. Вярно, че цял месец след обострянето трябва да пазите диета, но това време ще отмине и вие полека-лека ще разширите менюто си – поне в следващата половин година. Та това се прави и след грип и други инфекциозни и хронични болести. Какво толкова, ще го изтърпите.

Това, което е най-хубаво, е фактът, че тихичко, полека-лека, постепенно можете да се върнете и към обичайното си хранене – разбира се без прекаляване и без  да си позволявате злоупотреба с опасните продукти.

Ако ремисията е устойчива, можете да си позволите по време на празници чаша вино. Само не подправяйте салатите си със зехтин. Може да си позволите малко риба.

Болните с хроничен панкре¬атит не трябва да преяждат: жлезата трябва да работи без напрежение. Една чаша вода ще ви помогне да не останете гладни, след като се налага да изядете по-малка порция.

И не забравяйте за още едно правило: старайте се да ядете примерно в едно и също време, така задстомашната жлеза няма да се труди напразно.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *