Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Червени бенки по тялото: всичко за панкреатита и синдрома на Тужилин

Наричат ги червени бенки, точки, „капчици“. Появяват се в областта на гърдите и по гърба. Не се махат. Колко притеснителен е един такъв симптом?

червени бенки
Червени бенки

Червените бенки засягат гърдите, гърба, корема и много рядко могат да бъдат открити в областта на врата, краката и ръцете. Тези точки в медицината се наричат Синдром на Тужилин.

Очите се считат за огледало на човешката душа, а кожата ясно отразява състоянието на неговото здраве. Човешката кожа показва всички аномалии в тялото под формата на петна, бенки, мехури, акне, обриви и язви. Въпреки това, дори като се вземе предвид дискомфорта, произтичащ от тези прояви, тяхното появяване помага да се идентифицират много заболявания на стомашно-чревния тракт в по-ранни етапи.

Пациентите с диагноза панкреатит са запознати с появата на червените „капчици“ по тялото. Гастроентеролозите ги свързват с обострянето на болестта.

Панкреатит: какви са симптомите?

Панкреатитната болка може да се локализира на различни места:

– когато края на панкреаса е засегнат, болката е най-вече в левия хипохондрий, т.е. леко вляво от пъпа;

– когато целия панкреас страда, епигастралната област е болезнена, болката се усеща също малко вляво;

– при патология на горната част на жлезата, боли отдясно на средната линия (зоната на Шофард).

Ако целият орган е засегнат, болката е всеобхватна. Приблизително половин час след хранене започва дискомфорт в стомаха. Такива прояви се усещат особено силно, ако храната е пикантна, мазна, пушена. Когато човек лежи по гръб, болката се увеличава. Нужно е да заеме седнало положение, без да се движи. Само приемането на силни болкоуспокояващи облекчава състоянието на пациента.

Но панкреатитът може да се появи и без болка, както и да покаже присъствието си като маркира тялото с червени бенки

Червени „капчици“ при панкреатит

Червените бенки са съдови аневризми. Те се появяват поради дисфункция на панкреаса, която произвежда ензими и хормони, които засягат състоянието на кожата.

Понякога появата им е свързана с алергична реакция към някои лекарства, които възстановяват функционалността на панкреаса.

Локализация

Къде са най-често срещаните места, на които се появява синдрома? Петната са локализирани главно върху тялото на пациента, най-често засягащи гръдния кош и корема. Те имат заоблена правилна форма. Тъмночервени са на цвят и не променят цвета си при палпация. Предимно не предизвикват безпокойство, но понякога могат да причинят болка, усещане за парене или сърбеж.

Диагностика

Не само панкреатитът провокира появата на Синдрома на Тужилин, но и някои сърдечно-съдови заболявания. За да се определи точната причина за появата на червените изпъкнали петна, те трябва да бъдат видени от гастроентеролог. За тази цел се използват специални анализи и методи за изследване.

Най-простият метод за диагностициране на проблема е чрез натиск. Ако при лек натиск бенката остава бледа, това означава, че пациентът има обостряне на острия панкреатит. Броят на „капчиците“ зависи от степента на напредване на Синдрома на Тужилин.

Лечение на червените бенки по кожата

Методите за лечение на Симптома на Тужилин зависят пряко от причините за неговото възникване. Въпреки това, за да се отървете от червените петна, е необходимо да се подложите на курс на лечение с някои лекарства, които ще ви бъдат изписани от лекар.

Преди да ги вземете, трябва да се уверите, че червените точки – това не е алергична реакция към лекарствата за лечение на панкреатит. Ако се окаже, че това е алергия, лекарството трябва незабавно да бъде спряно и заменено с друго.

Методът на лечение се подбира на строго индивидуална основа и биоматериалът, който е взет от пациента, ще помогне на лекаря при това. Благодарение на компетентно предписаната терапия, броят на червените петна и проявите на дискомфорт, като сърбеж, парене и болезнени усещания, могат да бъдат намалени.

Най-честите методи на лечение са следните: лекарят ще предпише лекарства, които отстраняват токсините от тялото и предотвратяват тяхното въздействие върху здравето на пациента, ако червените бенки причиняват жлъчни киселини в кръвта на пациента; лекарствата от антихистаминната група добре лекуват синдрома, причинен от алергии. Това са препарати, които имат въздействие върху рецепторите, които са отговорни за проявата на алергии с блокиращ ефект.

Отстраняването на червените капчици по тялото и дискомфорта, който те предизвикват, изисква лечение на панкреатичната болест, чието протичане трябва да се контролира от квалифициран гастроентеролог.

Червени бенки или Синдром на Тужлин

Диета за лечение на Синдрома на Тужлин

Диетата е насочена към намаляване нивото на произведената стомашна секреция. Тя е важно условие за лечение на червените петна при панкреатит, което значително подобрява състоянието на кожата на пациента.

Същността на диетата е да се изключат някои продукти като:

подправки;
ястия, богати на захар и въглехидрати;
консервирани храни;
тлъсто месо (свинско, агнешко) и бульони на базата на тези меса;
печено месо;
продукти от масло (сметана) и сладкиши;
колбаси и пушени меса.

Препоръки

Този списък може да бъде коригиран от лекаря, в зависимост от естеството на заболяването и индивидуалните характеристики. Храненето трябва да се извършва 6 пъти на ден на малки порции. Разбира се, то зависи от това как се проявява Синдромът на Тужилин, както и от симптомите, които са тясно свързани с лечението.

Предпоставка за пълното възстановяване е ограничаване на тютюнопушенето и отказването на алкохола. Също така ще бъде полезно да се поддържа активен начин на живот и чести разходки на чист въздух.

Заключение

Появата на първите червени бенки по гърба, корема или гърдите трябва да насърчава пациента да потърси помощ от специалист, тъй като това може да не е козметичен дефект, а симптом на сериозно заболяване.

Източник: wday.ru

крем против старчески петна
Крем против петна, телефони за поръчки 0885 49 20 82, 0877 90 45 79
поръчай крем против петна
Поръчай крема против петна

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *