Какво помага при киста на далака?

Моля да ми помогнете със съвети и препоръки. Синът ми е на 19 години. Преди време лежа в болницата с остър фарингит и тогава при изследване му откриха киста на далака. Той бързо и често се уморява, сънят му е неспокоен, понякога пожълтява бялото на очите му. Често боледува, често е в болница, прекара и Рубеола и Варицела. Междувременно го лекувах за повишаване на имунитета, сутрин съм му давала по половин чаша гроздов сок, защото лекарите казаха, че има сгъстена кръв. Давала съм му и сок от един изцеден лимон всяка сутрин с половин лъжичка сода. А преди сън го карах да изяжда по половин чаша тиквени семки. Сега ви моля да ми обяс­ните що за киста е това и как да се избавим от нея? Може ли да опитаме с народни средства? Между другото, от изследванията става ясно, че кистата заема една трета от далака и е разположена в средата.

Елена Петрова, Варна

Това, което проличава от вашето писмо, ни дава основание да смятаме, че кистата на вашия син, открита случайно с ул­тразвук, се е образувала в зона на некрозна тъкан в далака. Причината е понижен имунитет и пре­карана варицела в средно тежка форма. Въпреки че не знаем точно локали­зацията на кистата, ще се опитаме да ви обясним състоянието. Тъй като тя има големи размери, може да стане много сложно. Т.е. може да се спука и да предизвика кръвоизлив в коремната ку­хина. Затова е много важно и наложител­но да се консултирате със специалист в тази област. Вероятно ще ви предложат възможност­та за провеждане на орга- ноопазващо лапароскоп- ско отстраняване на кистата. И, повярвайте, това ще бъде добро раз­решение на този важен здравословен проблем.

РЕЦЕПТИ ОТ НАРОДНАТА МЕДИЦИНА

Но непременно ги съ­гласувайте с лекуващия лекар, предупреждават специалистите от в-к „Доктор”.

При такава киста е полезно да употребява­те грах, защото той съдържа много минерални вещества – йод, калий, фосфор, магнезий, кал­ций, натрий, желязо, а също и витамините В2, С, РР, К, каротин. Освен това в този зеленчук има много съединителна тъкан и аминокиселини, а белтъчините са повече, отколкото в месото. Най-лесно и полезно е да приготвяте грахова каша, като от вечерта накиснете около 8 лъжи­ци грах, а на сутринта отлеете водата и наново измиете семената, за да изчезнат отровните вещества. След това отново залейте с топла вода и сложете сместа да ври 20 минути – без сол, можете да добавите магданоз.

Залейте 20 г корени от цикория с чаша гореща вода и оставете да прес­тои 30-40 минути, като увиете съда в кърпа. След това прецедете и прие­майте по 1 -2 супени лъжи­ци 3 пъти на ден. Можете да приемате и екстракт от цикория, който се продава в магазините – по четвърт лъжичка на чаша гореща вода – размесете добре и пийте като чай с мед или захар.

Залейте една чаена лъжичка пелин с 2 чаши гореща вода, оставете да престои 30-40 минути като увиете съда в кърпа. След това прецедете и приемайте по четвърт чаша 3 пъти на ден като чай с мед или захар.

Залейте 20 г от бил­ката камшик (охтичаво биле) с една чаша горе­ща вода и оставете да престои 30-40 минути, като увиете съда в кърпа. След това прецедете и приемайте по четвърт или половин чаша 3-4 пъти на ден, като добавяте малко мед.

Смесете 20 г корени от билката лечебно са­пунче с 20 г кора от върба и смелете много добре. Залейте сместа с един литър студена вода и сложете да ври 15 мину­ти. След това да престои един час, като увиете съда в кърпа. Накрая пре­цедете и приемайте по една чаша 3 пъти на ден.

Смесете по една част коприва, трицветна те­менуга, бутрак и ягодови листа. Смелете и добре разбъркайте сместа, след това запейте 20 г от нея с половин литър гореща вода, оставе­те да престои един час, като увиете съда в кърпа. Накрая прецедете и при­емайте през деня като чай. Изпийте не по-малко от 3 чаши.

Желаем ви успех в лечението и бързо оз­дравяване на сина ви! И специално ви напомняме, че всички горепосочени средства можете да из­ползвате само след като съгласувате с лекуващия лекар.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *