Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Има ли риск за здравето от ползването на безжични слушалки?

Могат ли съвременните технологии да причинят вреда на здравето, тъй като всички те имат високи нива на радиочестотна радиация? Безопасно ли е използването на безжични слушалки? Отговорите ще намерите в тази статия

безжични слушалки вреда
Има ли риск за здравето от ползването на безжични слушалки?

Безжичните слушалки работят директно в ушния канал, т.е. в кухината на човешката глава. Колко опасно може да бъде това?

Най-новите технологии, свързани с електромагнитното излъчване, стабилно навлязоха в живота на човека. Без мобилни телефони, wi-fi и bluetooth комуникационни системи е невъзможно да си представим който и да е град в света, ресторант, супермаркет, офис, къща или кола. Могат ли тези устройства да навредят на здравето на хората?

Вреди от безжичните слушалки

безжични слушалки вреда
Bluetooth слушалки

Съвсем наскоро Световната здравна организация, специално създадена от ООН за решаване на международни проблеми, свързани със здравето на населението на света, получи петиция, подписана от 250 изследователи от повече от 40 страни.

В петицията се твърди, че използването на безжични Bluetooth слушалки увеличава риска от опасни заболявания при хората. Технологията, свързана с излъчването на електромагнитното поле в непосредствена близост до структурите на мозъка, потенциално създава негативна основа за развитието на онкология. Факт е, че броят на раковите пациенти се увеличава с всяка изминала година, въпреки напредването на медицината и фармацията.

Джери Филипс

Въпреки това, връзката между появата на злокачествени тумори при хората и повсеместната употреба и действие на устройствата с електромагнитно излъчване не е открита в нито една страна и не е документирана от експерти. Джери Филипс, доктор на науките и професор по биохимия в Университета в Колорадо, публикува статия наскоро, в която изразява увереност, че поставянето на Bluetooth излъчвател в ушния канал излага мозъчната тъкан на високо радиочестотно излагане. Това от своя страна засяга биологичните структури на молекулярно ниво, нарушавайки функционирането на клетките. Въпреки това, ученият не се позовава на никакви проучвания или анализи, основавайки се само на широкоразпространеното безгрижие на населението по отношение на собственото му здраве.

 

Bluetooth слушалките излъчват ниска радиация, безвредна за здравето

 

Учените от Калифорнийския университет отговориха на статията на професор Филипс. Д-р Фостър заяви, че федералното правителство на страната е определило стандарти за безопасност за количеството радиация, което може да бъде излъчванo от различните потребителски устройства. Bluetooth слушалките на една от известните американски корпорации, която произвежда и най-популярните смартфони, таблети и лаптопи, имат радиация, която е значително под стандартното ниво. В допълнение, антената, която приема и предава радиовълните, не се монтира вътре в ушния канал, а остава навън.

И дори ако емитерът е поставен директно върху кожата на човек, това няма ефект върху него. Доктор Фостър цитира следните доказателства. Тази корпорация, чието седалище се намира в Купертино, Калифорния, е продала 28 милиона чифта Bluetooth слушалки само в САЩ през последните няколко години. Въпреки това, броят на регистрираните пациенти с онкология на мозъчните структури или скалпа в страната през това време не се е увеличил, а дори е регистрирано намаление.

 

Влияят на кръвно-мозъчната бариера

 

Въпреки това, в отговор на изявлението на д-р Фостър, статия от д-р Джоел Московиц, директор на Центъра за семейно и обществено здраве, се появява като опровержение. Ученият се позовава на факта, че преди повече от 5 години, щатът Калифорния е издал препоръки за това как да се предпазват хората от вредните лъчения на умните устройства. В тези препоръки се казва категорично, че смартфоните трябва да бъдат оставяни далеч от спалните, както и подобни устройства не бива да се дават на бебета и малки деца.

Джоел Московиц

Препоръчително е, също така да не се поставят мобилните телефони на ушите, а да се използват слушалки за говорене. Но не bluetooth, а обикновени, с кабел. Това са препоръки, подписани от учени и държавни лидери, които са загрижени за здравето на своите сънародници.

Статистиката показва, че броят на заболяванията, свързани със слуха и съответните мозъчни центрове в света, се е увеличил през последните години

Д-р Московиц вярва, че радиовълните с ниска интензивност, които идват от смартфоните и Bluetooth слушалките всеки ден до ушите на хората, значително намаляват функционалността на кръвно-мозъчната бариера, създадена от природата, за да предпази човешкия мозък от вредните ефекти на химичните токсини, микроорганизми и хуморални фактори на имунната система.

безжични слушалки вреда
Обикновените слушалки по-безопасни ли са от безжичните?

Лабораторните експерименти и изследвания в областта на човешкото здраве, които в момента се провеждат в Съединените щати, предполагат, че дългосрочното и широко разпространение на електромагнитното излъчване в ежедневието може да бъде свързано с определени видове онкология и други негативни последици за органите на слуха.

Източник: russian7.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *