Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

КАЛИМИН / KALIMYN

Съдържа пиридостигминов бромид, глутаминова киселина хидрохлорид, силициев диоксид, преципнтиран, царевично нишесте, микрокристална целулоза, поли видон К 25, магнезиев стеарат, силициев диоксид, вода

Предназначение

КАЛИМИН е препарат за лечение на мускулна слабост – миастения гравис, и ленивост на стомашно-чревния тракт и пикочния мехур. Медикаментът е от типа индиректен парасимпатикомиметик. Приемът му потиска продукцията на специфичен ензим, вследствие на което се неутрализират посочените мускулни патологии.

Как се приема

Приемът на КАЛИМИН трябва да бъде назначен от лекар. Терапевтичната схема и дневната доза се определят индивидуално, в зависимост от здравословния проблем и състоянието на пациента. Таблетките са делими и приеманите дози могат да се регулират според потребностите на пациента.

При миастения гравис се препоръчват 1-3 таблетки дневно; цялото количество се разделя по равно за 3-4 приема през равни интервали от време.

Лечението на миастенен синдром е в подобни дози, но комбинирано с гванидин.

Атония на чревния тракт и задържане на урина се лекуват с прием на една таблетка от препарата на всеки четири часа.

Таблетките се гълтат цели, с малко вода, в едни и същи часове на деня. При пропуснат прием се изчаква времето за следващия и се взема обичайната доза. Не бива да се допуска предозиране; предозирането може да провокира паралитична криза, включително парализа на дишането. Възможни са симптоми като спиране на сърцето, промени в сърдечната честота, колапс на кръвообращението. подобни състояния изискват спешна медицинска намеса. Прекратяване на приема е възможно само по лекарска препоръка и под контрол.

Възможни нежелани ефекти

Сред сериозните странични ефекти от приема на този медикамент са тежки кожни обриви, твърде ниско кръвно и забавена сърдечна честота. Има данни и за нарушения на зрителната акомодация.

Пациенти се оплакват също от интензивно отделяне на секрет в бронхите; засилена чревна перисталтика; често отделяне на урина, нарушения във функционирането на отделителната система.

Възможни са смущения от рода на мускулни спазми, схващания, мускулнаслабост, интензивно потене и пр.

Кога НЕ БИВА да се употребява

КАЛИМИН не се употребява при алергия към някоя от съставките на продукта.

Медикаментът е противопоказан при чревна непроходимост и нарушена проходимост в отделителната система.

Не е подходящ за астматици и пациенти с еластичен бронхит, при очни възпаления.

Не се препоръчва при кърмене. Да се избягва при бременност, тъй като може да провокира преждевременно раждане. В такива случаи се допуска краткосрочен прием само в краен случай и под лекарски контрол.

Неприложим при заболявания на деца и подрастващи под 16 години.

Групи рискови пациенти с някои хронични заболявания се консултират предварително за безопасен прием на КАЛИМИН. Става дума за потенциални потребители с язва на стомаха или дванадесетопръстника; тиреотоксикоза, тежка сърдечна недостатъчност, инфаркт на миокарда.

Специално внимание изискват пациенти с брадикардия, диабет, чернодробни и бъбречни заболявания, болест на Паркинсон, смущения в чернодробните функции, след операция на червата и стомаха.

Особено прецизно дозиране е нужно на пациентите с миастения гравис.

Взаимодействие с други медикаменти

Необходимо е внимателно дозиране при съчетаване с други парасимпатикомиметици поради усилващия ефект.

Изискването за внимание и прецизност е нужно при съвместяване с барбитурати, морфин, мускулни релаксанти.

Ефектът от приема на КАЛИМИН отслабва при съвместно прилагане с антибиотици, активен въглен, антиаритмици, литий, бензодиазепини, кортикостероиди.

Съчетаването на КАЛИМИН с алкохол може да има сериозни негативни последици.

Усреднена цена в аптеките – 78 лв за 100 таблетки по 60 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *