Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Олга Бутакова: Гъстата кръв скъсява живота!

Д-р Олга Бутакова е главен лекар на Московския институт по възстановяване на здравето и сътрудник на ООН към отдел „Охрана на труда и безопасност на околната среда”

Олга Бутакова
Олга Бутакова: Гъстата кръв скъсява живота!

В днешната статия д-р Олга Бутакова обръща внимание на вискозитета на кръвта. Вискозитетът определя гъстотата на кръвта – състояние, което е от значение за цялостното здраве.

Какъвто е вискозитетът на кръвта, такъв е и животът. Това са две взаимосвързани неща. Ако в кръвта няма необходимите хранителни вещества, сърдечните клетки страдат.

Сърдечната клетка страда и след това умира. И сърцето започва да се свива неравномерно, твърде често или по-бавно. Лекарите наричат това предсърдно мъждене.

Сърцето трябва да се свие за половин секунда, след това да почине за още половин секунда. Ако то за една трета от времето почива, а за три четвърти от времето се съкращава, силата му се изчерпва. И след преглед кардиолозите казват: „Имате износено, уморено сърце.“

Налице е изтощение на сърдечния мускул.

Д-р Олга Бутакова

Изтощението е следствие от липсата на хранителни вещества и кислород. Какво трябва да направим, за да променим статистиката на сърдечносъдовите заболявания? Грижата за няколко неща е фундаментално необходима.

Причини за сърдечно-съдовите заболявания и атаки са едни и същи:

– Ще доведе ли стресът до инфаркт? Сто процента!

– Опасно ли е преяждането и нездравословното хранене? Със сигурност!

– Пиете малко вода? Замислете се!

– Хламидия и други паразити – и те дават отражение и на сърцето.

– Медикаменти, особено такива, които сами сте си „предписали“.

Освен за това, дали нашата кръв е с гъстота, която няма да затруднява работата на сърцето, от значение е и киселинно-алкалния баланс. Някои казват, че киселинността и алкалността на организма не е от значение. Всъщност, значение има.

Киселинно-алкалната скала е от 1 до 14, като 1 е много киселинна среда, 7 е неутрално 14 е алкална.

Ние сме отрицателно заредени: извънклетъчната течност се зарежда -50, а вътреклетъчната течност се зарежда – 40. Между тях има потенциална разлика. Вътре в клетката -40, извън клетката -50. Това предполага, че има електрически ток.

Ако направим кардиограма, ще уловим този електрически ток под формата на крива в различните точки на сърцето. Така 7.43 е постоянното рН на кръвта. Кръвта е слабо алкален електролит. Ако рН на кръвта падне до 7.1, това е лошо, много лошо. От 7.43 до 7.1 – това границата на живота.

За да е ясно, трябва да запомните едно основно нещо – повишената киселинност в тялото има нужда от натрий

Ако липсва калций – страдат зъбите, костите, косата.

Ако магнезият е недостига, съдовете стават пропускливи като сито.

Ако липсата на калий в организма е налице – сърдечния мускул започва да се проваля в своята работа.

В град Хунзакут в Пакистан основното ястие е каша от сухи кайсии, с помощта на която хората балансират своите микроелементи. Има един неписан закон сред жителите на Хунзакут: бъдещата булка може да развали сватбата, ако младоженеца живее на място, където няма достатъчно изсушени кайсии. Това е така, тъй като сушените кайсии са поставени на първо място в йерархията на продуктите. Кайсиите са напълно уникален продукт. Те са мощна калиева помпа. Сухите кайсии са за предпочитане, но не бива да се отказвате от консумация и на добре узрели, свежи кайсии. Особено ако се консумират тогава, когато е сезонът им на зреене.

Олга Бутакова предлага следната програма за укрепване на сърцето

Сърцето се нуждае от калций, магнезий, натрий, вода и полезни калории. Плюс това то има нужда от движение, което ние му предоставяме като спортуваме.

И така, програмата за укрепване на сърдечния мускул съответно ще се състои от:

– Коензим Q-10 – енергия в лесно достъпна форма – 1 капсула 2 пъти на ден. Коензимът всъщност е пчелно млечице. Когато японците открили този микроелемент, те казали: „Открихме еликсира на живота.“

– Омега 3/6 – за да защитят стената на сърдечната клетка. Тя е отрицателно заредена и се състои от три части: една протеинова мембрана и два липида. Липидите са ненаситени мастни киселини. За да стане комбинацията съвършена, добавят се и калий и магнезий.

Ако има много свободни радикали: тютюнопушене, слънчево изгаряне, както и други опасности (хлор, токсини, лекарства), се образуват свободни от водород радикали и клетката започва да умира.

Средиземноморската диета е всичко, което трябва да направите, за да имате здраво сърце

Тя ще изчисти свободните радикали, ще набави необходимото и ще дари сърдечния мускул с лекота. Прибавете към това достатъчно количество вода, редовни упражнения, шепа сушени кайсии поне веднъж седмично, и в продължение на дълго време няма да посещавате кардиолог. Всъщност, задължително е поне два пъти в годината да се прави кардиограма, така че посещенията при кардиолога остават в сила, дори и да сте здрави.

Пийте вода, хранете се здравословно и спортувайте повече, за да имате здраво сърце – това са съветите на д-р Олга Бутакова

Не забравяйте – цикълът на водата в човешкото тяло е животът на сърдечно-съдовата система. Това е много важно!

Освен това, помислете за механизмите, които ще ви помогнат да се справите с хипертонията.

Олга Бутакова посочва 6 причини за хипертония:

– Първата причина е гъстата кръв. Ненапразно се казва – кажи ми каква ти е кръвта, за да ти кажа колко ще живееш.

– Втората причина е мазната кръв.

– Третата причина е кръвта със слуз, образувана от неразтворени протеини.
Ако в кръвта няма ензими, протеините започват да се придържат към червените кръвни клетки. Налице е тромбоза, което е различно от холестерола. Човек си прави изследвания – холестеролът е в норма, но има хипертония. Това е заради гъстата вискозна мазна кръв, която става такава, когато организма дълго време е без вода.

– Следващата причина е стресът, лошата психология

Човек е нервен или превъзбуден – освобождава се адреналин. Какво е адреналина? Хормонен страх. В природата, ако се освободи адреналин, животното се плаши, козината му настръхва, или хапе, или бяга. Ако хапе, то освобождава адреналин чрез слюнката. Малко след това започват чести и обилни позиви за уриниране. Защо? Защото тялото трябва да се освободи от натрупания адреналин и това е неговия начин.

Адреналинът е ужасна отрова, която е предназначена да предотврати кървенето на животното, ако е ухапано. Полезен е, да, но във високи дози може да убива.

Адреналинът причинява периферен вазоспазъм. И кръвта се задържа в органите – черния дроб, далака. Така че, ако адреналинът не е изчезнал, периферните съдове не се отпускат. И възниква адреналинов шок или стрес. А това е сърдечен удар. Това означава, че съдовете са компресирани, кислородът не влиза в сърцето, мозъка, черния дроб, бъбреците и затова човек влиза в реанимация.

Има три начина да се отървете от адреналина: – да се потите, да отидете до тоалетната, да пиете вода.

Първото нещо, което носим на човек под стрес, е чаша вода. Но носим чаша студена вода. Това е погрешно. Човекът се нуждае от чаша гореща вода. Той веднага ще започне да се поти, което означава, че адреналинът ще го напусне.

Първа помощ за хипертонично състояние – вода за измиване на тромбираните съдове

Механизмът за бърза помощ се базира на горещата вода. Малки глътки в рамките на 15-20 минути. Но това не е достатъчно – трябва да се изпие половин литър вода.

Има и друга причина за хипертония – бъбреците.

Ако бъбреците са запушени със соли, протеини и песъчинки – какво ще се случи? Кръвта ще започне да се движи бавно. В следствие на това се вдига кръвното. Пие се хапче за сваляне на кръвното, то пада, но бъбреците въпреки това са „запушени“. А колко по-лесно е да се пие малко повече вода, вместо хапчета!

Като лекар Олга Бутакова подчертава едно важно, ефиктивно и класическо правило в медицината – превенцията лекува.

Дори и да имате изписани лекарства за лечение на хипертония, както и за разреждане на кръвта – убедете се, че се храните правилно, пиете много вода, спортувате достатъчно и почивате, когато е необходимо. Средиземноморка диета, рибено масло и сушени кайсии ще направят приема на лекарства по-рядък или направо излишен. Редовни прегледи при кардиолог, за да се убедите, че всичко е наред – не е чак толкова сложно сами да се погрижим за здравето си!

Източник: getmedic.ru

Хемоактив е продукт за укрепване на кръвотворните органи!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *