Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

МИОЛАСТАН / MYOLASTAN

Съдържа тетразепам, микрокристална целулоза, прежелатинизирано нишесте, магнезиев стеарат, коповидон, хидроксипропилцелулоза, талк, триацетин, титаниев диоксид

Предназначение

миоластанМИОЛАСТАН е продукт от типа миорелаксанти; назначава се от лекар за отслабване на болезнени мускулни спазми; обикновено се прилага в ревматологията в комбинация с други медикаменти за комплексна терапия. Формата е перорални таблетки, които се поглъщат цели, с достатъчно вода. Дневната доза и схемата на приема трябва да бъдат определени от лекуващия в зависимост от диагнозата и общото състояние на пациента.

Как се приема

Таблетките МИОЛАСТАН се поглъщат цели, с вода. Стандартната доза е една таблетка от 50 мг, която се приема вечер преди лягане. При необходимост лекуващият може да увеличи дневната доза, но не повече от 100 мг на ден. Възможно е да се препоръча разделяне на дневната доза за 2-3 приема, като най-високата се взема вечер.

За хоспитализирани дневната доза може да се увеличи до 150 мг или три таблетки от 150 мг, като една се приема сутрин и останалите две – вечер.

Ако е пропуснат прием, трябва да се изчака времето за следващия и да се вземе редовната доза. При предозиране е необходима спешна медицинска намеса.

При лечение на деца над една година дневната доза се изчислява индивидуално, не повече от 4 мг на килограм телесно тегло. За пациенти в напреднала възраст обикновено се препоръчва редуцирана доза.

Този медикамент се прилага за възможно най-кратък срок. Самоволното прекратяване на приема не се препоръчва, тъй като е възможно да се прояви синдром на отнемането – мускулни болки, безсъние, безпокойство и др.

Възможни нежелани ефекти

При лечение с МИОЛАСТАН е възможно да се развият специфични симптоми като нарушения в паметта, в поведението – раздразнителност и агресивност; затруднена координация на движенията, главоболие и замаяност, безсъние, кошмари, отслабено либидо.

Съобщавано е за кожни раздразнения, обриви, уртикарии, епидермална некролиза; за двойно виждане, умора, мускулна слабост.

Описвани са алергични реакции с оток на лицето и гърлото, затруднено дишане и преглъщане, анафилактичен шок.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Този медикамент не се прилага при алергия към някоя от съставките му.

Противопоказан при деца под едногодишна възраст.

Не се прилага при тежки форми на дихателна недостатъчност, чернодробни заболявания, нарушено дишане по време на сън, миастения.

Не се препоръчва при бременност и кърмене.

Не бива да се шофира при лечение с МИОЛАСТАН, ако приемът причинява влошена концентрация, замъглено или двойно виждане, забавени реакции.

Взаимодействие с други медикаменти

При съчетаване на този медикамент с други продукти в комплексна терапия трябва много внимателно да се оценят лекарствените взаимодействия и произтичащите от тях ефекти – отслабване или усилване на въздействието, интензивна проява на странични ефекти и пр. Това се отнася за противокашлични и аналгетици, барбитурати, антидепресанти, транквилизатори, невролептици, клонидин, клозапин, антихистамини и др.

_

Усреднена цена в аптеките – 12 лв за 20 таблетки от 50 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *