Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

17 здравни съвета от столетницата Индира Деви

Тези прости правила за здравословно хранене са отлична превенция срещу рак, помагат при диабет и затлъстяване. И най-вече – удължават живота и изтъняват силуета

диабет
При диабет, затлъстяване и високо кръвно – спазвайте правилата за хранене на Индра Деви

Очакваната продължителност на живота се влияе от три основни фактора: среда, генетика и начин на живот. За да живеете по-дълго, можете да промените 2 от тях: открийте по-благоприятна среда или променете начина си на живот. Темата за дълголетието тревожи човечеството повече от век. А днес, след последиците от Чернобил – повече от всякога. Науката и медицината все още не са предложили по-добро решение от сериозно отношение към нашето здраве.

Световно известната Евгения Петерсон е очарована от йогата още по времето, когато е била в колежа. След като за първи път е посетила Индия, Евгения решила, че йогата е нейният жизнен път. Малко след това Петерсон приема псевдонима Индра Деви, което означава „небесна богиня“. През целия си живот Индра Деви е следвала прости хранителни правила, които са ь помогнали да достигне 102-годишна възраст. Индра Деви винаги е била уверена, че ключът към дълголетието е в правилното хранене и добрата хигиена на живот.

Как да живеем дълго, без да ни притесняват болести като диабет, рак, високо кръвно и затлъстяване?

Нужно е да спазваме тези 17 правила, които Първата Лейди Йога в света ни е оставила като завет. Те ще помогнат и на хора, които вече страдат от захарна болест, сърдечни заболявания, проблеми с черния дроб и жлъчката, затлъстяване и чести отоци на тялото.

1. Изхвърлете ледената вода. Студената вода нарушава циркулацията на стомашния сок и прави храносмилането трудно. Особено вредно е да се комбинират мазни храни със студена вода.

2. Всяка сутрин пийте чаша топла вода. По време на сън, всички органи продължават да работят и тялото трябва да попълни запасите от течности. Хроничната умора и мигрената могат да сигнализират за липса на течност в тялото. Затова през деня трябва да се изпиват поне 5 чаши чиста вода.

3. Пийте вода бавно, без да се насилвате. Всяко тяло изисква различно количество вода.

4. Не пийте вода по време на хранене, ако не искате да забавите метаболизма. По-добре е да се пие вода 20 минути преди хранене и 40 минути след като сте се нахранили. Ако пиете вода преди хранене, това ще ви предпази от преяждане.

5. Пийте по-малко плодов сок, от него полза няма. В идеалния случай сокът трябва да се замени с пресни плодове.

6. Преварената вода трябва да се прелива няколко пъти от един съд в друг. Така тя ще се съживи и освежи тялото.

7. Ако обичате да пиете домашно приготвени сокове от зеленчуци, добавете щипка зелени подправки

Така сокът ще стане не само по-уханен, но и много по-хранителен.

8. Минимизирайте консумацията на кафе, чай и алкохол. Дайте предпочитание на билковия чай, пийте мляко. Тези напитки почистват тялото от токсини, за разлика от кафето и алкохола. И зъбите ще останат бели.

9. Млякото е храна, а не течност. Запомнете това, когато се почувствате гладни.

10. Вземете под внимание характеристиките на вашия организъм, когато купувате продукти от магазина. Предпочитайте храни, които дават сила и енергия, а не такива, които са вкусни.

11. Изхвърлете белия ориз, захарта, консервите, сладкишите. Заменете ги с кафява захар, кафяв ориз, пълнозърнест хляб, мед.

12. Винаги внимателно дъвчете храната. Ще се изненадате колко малко е необходимо, за да получите достатъчно. Здравословното ви състояние само ще се подобри, тъй като лошото храносмилане вече няма да е проблем.

13. Старият хляб е за предпочитане пред пресния

14. Яжте по-малко нишестени храни и никога не ги смесвайте. Това означава да не се ядат картофи с хляб.

15. Храната по време на стресови ситуации причинява интоксикация на тялото.

16. По време на хранене, избягвайте неприятни разговори. По-добре е да се храните в тишина.

17. Никога не затопляйте мазните храни няколко пъти. Всеки път такава храна става още по-вредна. Най-добре е да приготвяте прясна храна, от нея има повече ползи, освен това е и по-вкусна.

За да живеете дълго, трябва не само да се храните правилно, но и да правите поне елементарни упражнения всеки ден.

Източник: takprosto.cc

СПЕЦИАЛНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ: За живот без болки в ставите

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *