ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Рафаел Морели: Болестите възникват заради начина, по който се отнасяме към себе си!

Предлагаме на вашето внимание 14 мъдри цитати от психотерапевта Рафаел Морели за здравословната любов към себе си и другите хора

Рафаел Морели
Рафаел Морели

Известният италиански психотерапевт ни призовава да анализираме по-малко и да чувстваме повече. „Не се страхувайте да допуснете една и съща грешка два пъти,“ казва Морели, „няма идентични грешки в живота“, защото вече не сме такива, каквито сме били вчера или преди година.

14 мъдри цитати от Рафаел Морели

1. Повечето от нашите заболявания възникват поради това, как се отнасяме към себе си. Нашето тяло винаги знае какво да прави. То ни казва всичко, дори това, което не искаме и не можем да кажем с думи, дори това, което не искаме да чуем или не можем да формулираме в себе си.

2. Когато се опитваме да се отървем от болката, ние само я засилваме. Постоянното мислене за проблемите ги прави хронични.

3. Никой не се нуждае от любов, защото любовта вече е вътре в нас, това е просто въпрос на откритост. Гордостта и страхът ни пречат да пренебрегнем миналите грешки, защото рискуваме да се срещнем с хора, които се отнасят с нас лошо. И накрая срещаме точно такива хора. Този порочен кръг трябва да бъде нарушен.

4. Най-добрата любов, с която можем и трябва да живеем, е любовта към себе си: само тогава можем да познаем свободата и нашият скрит гений ще ни изненада, като ни води там, където наистина искаме и заслужаваме да отидем.

5. Илюзиите правят любовта токсична, те ни нараняват, те са най-големият враг на душата, те са демони. Илюзиите са убеждения, които седят вътре в нас и заместват здравата любов със „закони и правила“.

6. Бъдете спонтанни и естествени. Привличайте в живота си това, което ви харесва, и стойте далеч от хора, които нарушават вашето пространство, принуждавайки ви да живеете сив, скучен живот.

7. Любовта, която се изживява погрешно е изпълнена с разсъждения и стереотипи

Не е напълно приета, нейната цялост прави тялото и психиката болни.

8. Опознавайте всичко ново в живота си без никакви очаквания и предразсъдъци . Във всеки момент от живота ние се прераждаме и никога не допускаме същите грешки, дори ако изглежда, че не е така. Всеки път е като първи път. Дори и в този момент вие не сте такива, каквито сте били вчера.

9. Депресията е опит на мозъка да не слуша никого повече, опит да откаже всичко, което движи вашето “аз” далеч от вашата оригиналност. Депресията ви кара да се приспособите към социално приемливи модели.

10. Когато планираме да се отървем от проблемите, ние само ги укрепваме. Мислите за по-добър бъдещ живот от този, който живеем сега, ни правят несигурни, крехки и безсилни. Можете да се оплаквате в продължение на години, казвайки си, че благосъстоянието ще дойде, когато всичко се промени, когато хората започнат да се отнасят по-добре с вас. Това е голяма грешка! Онова, което ни боли, не е това, което е „отвън“, а е вътре в нас, особено забележимо в моментите, в които не разчитаме на интуицията си. Нашата собствена, вътрешна интуиция знае от какво наистина имаме нужда.

11. Това, което е добро за нас сега, е в сила едва сега. Грешка е да вярваме, че винаги оставаме същите. Не отлагайте удоволствия за по-късно, те също са подложени на девалвация. Опитвайки се да станем различни и да „заслужим“ щастието, е най-честия и банален начин да се заблудим.

12. Не сте родени да страдате. Научете се да се измъкнете от болката възродени, а не смазани.

13. Страхувате се да съдите другите, защото твърде често съдите самите себе си.

14. Не е вярно, че нищо не се случва в живота. Най-вероятно просто го гледаме от грешната страна.

Източник: knigikratko.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *