ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Садхгуру: 7 подсъзнателни източници на болести, които вредят на здравето

Има всякакви източници на болести, така както и източниците на болка са различни

болести
Нашите мисли и чувства са източник на болести

Но, според известния йогин, мистик и визионер Садхгуру, нищо не вреди на човека толкова много, колкото вредата, която той сам и доброволно си нанася.

Днес ще научите за 7 потенциални източници на болести, които могат да навредят не само на начина, по който се чувстваме, но и да намалят продължителността на живота ни.

Индийският лечител Садхгуру в продължение на дълги години се е отдал на мисията да възвиши телесното, умственото и духовното здраве на всички по света. Садхгуру е мислител, който често се изявява като говорител в най-престижните световни форуми и конференции, като Световната мирна конференция на ООН и Световния икономически форум.

Индийският лечител Садхгуру обяснява връзката между мисли и болести

Ето какво за връзката между тялото и ума този мъдър човек!

Някои от причините за опасни заболявания са много по-дълбоки, отколкото можем да си представим. Не само според индийския лечител Садхгуру, но и според психолози и лекари има връзка между духовното и физическото състояние, между нашите мисли и тялото. След като реши да стане здрав човек, важно е преди всичко да идентифицира „подсъзнателната“ причина за болестта.

Ще трябва да влезете дълбоко в себе си, за да откриете и неутрализирате духовното заболяване

Неща, които ви вредят

Огромните грижи за децата ще доведат родителите до гроба

Децата идват на този свят, безпомощни, но независими личности, които сами трябва да изграждат своята съдба. Ако родителите в продължение на дълги години, след като децата са пораснали, продължават да се грижат прекомерно за тях, и да им пречат да постигат независимост, тогава жизнените сили се оттичат в буен поток, засягайки физическото тяло с тежки заболявания. Същото важи и за всеки, който е загрижен прекалено много. Необходимо е децата да станат възрастни, като им позволим да придобият опит чрез необходимите грешки и пречки.

Прекалената радост няма да донесе щастие

Знаем, че положителните емоции са добри. Те ни подкрепят през целия живот, помагат ни да развиваме приятелства, да изграждаме взаимоотношения с роднини и близки. Но дори радостта не винаги е от полза.

„Болка от радост“, „сърцето се свива от щастие“ – значението на тези фрази поне веднъж е изпитано от всеки от нас. След изблик на бурна радост от някакво събитие, ние се чувстваме празни. Доказано е: прекомерните емоции водят до сърдечни заболявания, по-специално до сърдечен удар.

На ниво енергия това лесно се обяснява: сърдечната чакра е отговорна за всички чувства и емоции в нашето астрално тяло. Когато насилствено изразяваме емоциите на радостта, тази чакра не може да се справи с огромния поток от енергия, рязко насочен в него, не може да устои на натиска и да изтласка жизнената енергия в нищото. Това води до сърдечни заболявания. По-добре е да постигнеме емоционален баланс, било то в радост или тъга. Най-добре тази необходимост от баланс е показана в легендата за пръстена на цар Соломон. „Gam Zeh Ya‘avor“ („И това ще мине”) – са думите изписани от вътрешната страна на този пръстен.

Постоянната тъга трови въздуха

Само преди 100 години, диагнозата „смърт от депресия” е често срещана и не е предизвиквала никакви въпроси. В наше време много хора са забравили, че силната тъга може да убие за кратко време. Тъгата и радостта присъстват в нашия живот, защото са неразделна част от него. Но дълбоко заседналата скръб или недоволство може да ни вкара в гроба. Това състояние постепенно води до поражение на белите дробове както на човека, който не се отказва от ситуацията, така и на неговите близки, които са загрижени за състоянието му. Нищо чудно, че отчаянието е един от седемте смъртни гряха, заедно с убийството. За да живеем пълноценно, и да направим място за щастие в нашия живот, е необходимо да се освободим от причината за постоянна тъга. В крайна сметка, каквото и да се случва, животът трябва да продължи.

Има връзка между нашите мисли и различните болести, от които страдаме

Гняв – бомба със закъснител

Забелязали ли сте, че по време на бурен сблъсък или потиснат гняв, който всъщност кипи отвътре, дясната страна на тялото е леко вцепенена, стомахът се свива и горчив вкус се появява на върха на езика?

Причината за това е, че гневът е като взривно устройство, което разкъсва енергията на чакрата, отговорна за волята и спокойствието. Тази чакра е разположена в коремната област. Разрушителната енергия на гнева след експлозията става тежка и изглежда, че се установява по краищата на коремната област, създавайки енергиен блокаж. Това рано или късно води до тежко увреждане на черния дроб. Практиката на освобождаване от гнева и намиране на вътрешна хармония ще помогне да се предотврати разрушаването на енергията и физическото здраве.

Завистта ще убие радостта и любовта

Ревнувайки за успеха или неочакваната радост на другите, ние си мислим: „Чист късмет! И аз скоро ще постигна същото!”. Уви, много малко хора знаят, че Вселената не разграничава такова силно емоционално, но неясно послание. И вместо доброто, завистникът отнема всички скрити проблеми, болести и нещастия на онзи, който е причина за неговата завист. Огромен обем отрицателна енергия удря астралното и физическото тяло, причинявайки множество заболявания. Първо започват да страдат биологичните филтри: черния дроб и бъбреците.

Заключението предполага: не завиждайте. Понякога никой не знае колко трудно и с какви загуби човек е постигнал своя успех и щастие. Искрената радост ще ви позволи да споделите с него положителната енергия на щастието, привличайки го в живота си.

Сълзите цементират тъгата

Сълзите са много силен процес, който ни помага да се освободим от емоциите, които буквално преливат. В изключителни случаи те са добро средство за защита. Но, ако проливаме сълзи поради някаква незначителна и дребна причина, може да причиним поражения на сърцето и сърдечната мембрана. За да предотвратим това, трябва да се научим да контролираме себе си и да се смеем по-често, превръщайки повечето емоции от сълзи в смях.

Страхът изтощава жизнената сила

Страхът от неизвестно бъдеще или заради събития от миналото парализира енергийната защита, което ни прави уязвими. Чакрата, която е отговорна за волята и защитата, започва да работи неправилно, улавяйки и задържайки енергията, вместо да й позволява да тече по-нататък. Рано или късно такъв силен блокаж води до преливане вредната енергия от чакрата. Физическото тяло бива атакувано заради това от болести като диабет, заболявания на жлъчния мехур и стомашни язви. Можем да се отървем от страха, като намерим подкрепа в живота, нещо или някой, който ни дава сила и вяра. Добър изход от страха ще бъде честен разговор за него с близки или приятели.

Източник: esotericblog.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *