Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Нови изкуствени стави връщат движението на 100 процента

Индивидуални стави изработени в Швейцария  връщат движението на 100 процента. Новата технология е усвоена във Варна. 48-годишна пациентка с гонартроза е сред първите в България, на която бе приложен най-новия метод

Световен стандарт в колянното протезиране прилагат във Варна

Колянното протезиране, което варненските специалисти извършиха е от световен мащаб. Интервенцията е дело на доц. Калин Михов и екип на клиниката по ортопедия и травматология в УМБАЛ „Св. Марина“ във Варна.

Доц. Калин Михов

Това е вторият пациент в страната, при когото прилагаме иновативната технология, по която работим от началото на годината. Предстои съвсем скоро да бъдат оперирани още 4 пациента, които са планирани и в момента ставите им се произвеждат в Швейцария. Убеден съм, че този метод ще се превърне в рутинна интервенция при нас в клиниката във Варна„, обясни доц. Михов. Доцент Михов ръководи варненската клиника, която е единствена в България, сертифицирана и стандартизирана да извършва тази оперативна процедура, както и да използва този вид имплант.

Става въпрос за нововъведение, с помощта на което се поставя индивидуална колянна става при гонартроза.

Операцията спасява положението, когато са изчерпани останалите възможности за лечение

Индивидуалната колянна протеза е истинско спасение най-вече за по-младите и в активна възраст пациенти, които имат нужда от пълно възстановяване на функцията и обема на движение. Ставата, която се изработва в Швейцария за нуждите на всеки един пациент гарантира бързо връщане към изцяло мобилен начин на живот – без болка, без затруднения в движението и без следващи оперативни намеси.

Доц. Калин Михов обяснява, че колянната протеза се произвежда на базата на триизмерен скенер по формата, размерите, радиуса и кривините на нормалното коляно на пациента преди да развие артрозата.

Нужни са около 4 месеца, за да бъде изработена индивидуалната става в Швейцария

Крайният продукт съдържа индивидуален специфичен инструментариум за резекция на костните краища и индивидуални проби, изцяло съобразени с анатомичните особености на пациента.

Имплантирането на ставата трябва да стане в стерилни условия, при които кръвозагубата да е минимална, затова и имплантът пристига с всичко необходимо за неговото поставяне. Доцентът обясни, че пълното възстановяване на функциите на пациента става след 2-3 месеца, като движението започва още в деня на операцията с помощта на патерици.

Варненската болница „Св. Марина“ осъществяваше индивидуално колянно протезиране, при което се изработва само специфичен инструментариум, който осигурява единствено прецизната резекция на ставните повърхности и заместването им със стандартни коленни импланти. Стандартните импланти имат еднакви радиуси и кривини. Това възпрепятства точното им пасване. Използването на различни техники и избор между по-малкия или по-големия имплант според ситуацията е компромис между функцията и балансирането на колянната става, уточнява доц. Михов.

Новото изделиеe възстановява осите на движение, центровете на ротация, формата на кондилите, кривината, размерите – абсолютно всичко, за да може пациентът да движи коляното си без да има напрежение в меките тъкани и без да обременява мускули, ставни връзки, сухожилия, които са всъщност и генератор на болка и причина за оплаквания след колянно протезиране.

След няколко седмици, през май, в УМБАЛ „Св. Марина“ ще гостува френския професор Мишел Бонин, който е председател на дружеството по колянно и тазобедрено протезиране във Франция

Професор Бонин е известен сред своите колеги в Европа именно като „бащата“ на този вид протезиране. Той ще извърши няколко демонстрационни операции по време на ежегодният конгрес на българското артроскопското дружество и дружеството по колянна хирургия. Конгресът е световно известен и заради напредъка на нашите специалисти, както и заради участието в него на хирурзи с широка популярност. Тази година на форумът ще присъстват повече от 300 души, като вече има заявки за участници от Германия, Швейцария, Австрия, Турция.

За контакти:

[box type=“shadow“ ]Адрес: гр. Варна 9010,

Бул. “Христо Смирненски” №1

УНИВЕРСИТЕТСКА МНОГОПРОФИЛНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ „СВЕТА МАРИНА“ ЕАД

тел: 052/30-28-51 (до 55) – централа (с оператор)

факс: 052/30-28-74 (секретариат на Изпълнителния директор)

e-mail: officeub@mail.bgweb: www.svetamarina.com[/box] [box type=“shadow“ ]Клиника по ортопедия и травматология

E-mail: orthopaedicsstmarina@gmail.com

Началник клиника: тел. ( 052 ) 978 308

Е-mail: kalinmihov@mail.bg

Технически сътрудник: тел. ( 052 ) 978271 – Елена Игнатова

Ст. мед. Сестра: тел. ( 052 978667 ) – Милка Панайотова[/box] [box type=“shadow“ ]Доцент Михов извършва прегледи и в:

МЦ Хелиос-Варна

ул. Илинден 1, ет. 1, каб. 104

Приемен кабинет 052 / 978 512

Към момента свободни часове за записване за консултация или преглед има от 1-ви юни 2019-та година.

Първичен преглед: 70 лв.[/box]

Източник: www.svetamarina.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *