БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

ЛАТИКОРТ  /  LATICORT

Съдържа хидрокортизонов бутират и мек бял парафин

Предназначение

латикортЛАТИКОРТ е медикамент за локално външно приложение – маз, съдържаща 0.1% хидрокортизонов бутират. Активната съставка по същество е синтетичен кортикостероид с умерено въздействие. Има противовъзпалителен, противоалергичен и противосърбежен ефект върху раздразнена кожа.

Прилагането на този продукт овладява симптоматиката при дерматити – атопичен и себореен; при алергична контактна екзема, строфулус, еритематозус, плосък лишей; подпомага лечението на псориазис – упорити форми, като част от комплексна терапия.

Как се приема

Продукт за локално външно приложение, ЛАТИКОРТ се полага на тънък пласт върху проблемните зони на кожата един или два пъти дневно. Ако лекуващият препоръча, след апликиране на мазта се полага оклузивна превръзка – сменяема на всеки 24 часа. продължителността на това лечение е до две седмици, а при плагане върху лицето – само една.

Лечение на деца над две години е възможно само по лекарско назначение; при тази пациентска група продуктът не се използва за лечение на зони от лицето.

Прилагането на медикамента във високи дози може да провокира странични ефекти, сред които локален оток, повишено кръвно налягане, отслабване на имунитета.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с този медикамент може да провокира различни кожни смущения като стрии, атрофия, обезкосмяване, обезцветяване на кожата, дерматит, вторични инфекции, акне и др.

Има информация за случаи на уртикария, отоци, хипертония.

При апликации върху клепачите е възможно да се проявят катаракта или глаукома, замъглено зрение.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ЛАТИКОРТ не се употребява при алергия към компоненти на продукта или към други глюкокортикоиди.

Медикаментът е противопоказан при кожни инфекции с бактерии, вируси или гъбички; при розацея акне, периорален дерматит, след профилактични ваксинации.

Не се използва за лечението на деца под двегодишна възраст.

Бременни и кърмачки биха могли да се лекуват с ЛАТИКОРТ само по лекарско назначение и под контрол.

Рискови пациенти, за които се преценява индивидуално дали прилагането е безопасно, са възрастни потребители с атрофични промени на подкожната тъкан, пациенти с глаукома и катаракта.

Взаимодействие с други медикаменти

При лечение с ЛАТИКОРТ не трябва да се правят ваксинации.

При паралелна употреба ЛАТИКОРТ може да усили действието на имуносупресорите, а това на имуностимулаторите да бъде отслабено.

Пациентът трябва да информира лекуващия за всеки медикамент, който е прилагал наскоро или трябва да прилага паралелно с ЛАТИКОРТ.

______

Усреднена цена в аптеките – 3 лв за опаковка от 15 г

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *