ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

МУСАНТ / MUSANT

Съдържа тизанидин, безводна лактоза, микрокристална целулоза, стеаринова киселина и колоиден силициев диоксид

Предназначение

мусантМУСАНТ е медикамент от типа скелетно-мускулни релаксанти; основната му съставка се нарича тизанидин. Препоръчва се срещу скованост и обездвижване вследствие на травми, болести на гръбначния стълб и множествена склероза.

Как се приема

Продуктът се приема перорално под формата на таблетки от 2 или 4 мг. Дневната доза и продължителността на приема трябва да бъдат назначени от лекар и зависят от здравословния проблем и общото състояние на пациента.

Терапията с този продукт започва с минимални дози от 2 мг, които постепенно и плавно нарастват до обичайните стойности от 12 до 24 мг дневно. Таблетките за деня се разпределят за 3-4 приема; поглъщат се цели, с вода. Дневният прием не може да надвишава 36 мг.

Ако е пропуснат прием, трябва да се изчака времето за следващия и да се вземе само редовната доза. Превишаването може да причини смущения в сърдечната дейност от рода на забавен и неритмичен пулс; замайване, гадене и повръщане, сънливост; ниско артериално налягане; стесняване на зениците, кома. Наложителна е спешна медицинска помощ.

Самоволното спиране на приема може да създаде проблеми. Това се прави постепенно и под лекарски контрол.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с МУСАНТ може да стане причина за промени в честотата на сърдечната дейност, сухота в устата, понижаване или повишаване на кръвното, сънливост и умора, замаяност.

В редки случаи се съобщава за влошено качество на съня, халюцинации, мускулна слабост, стомашно разстройство, чернодробни смущения. Има данни за много редки епизоди с хепатит, разпознаваем по пожълтяването на кожата и отделянето на тъмна урина.

Има информация също за алергични реакции, болки в стомаха и повръщане, сърбеж и обриви, неравномерен сърдечен ритъм, неясен говор, главоболие, зрителни смущения.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Медикаментът не се прилага при алергия към някоя от съставките.

МУСАНТ е противопоказан при увредена чернодробна функция.

Не се използва за лечението на деца и подрастващи под 18 години.

Не бива да се прилага при бременност и кърмене.

Не шофирайте, ако лечението с МУСАНТ ви причинява замайване, главоболие, сънливост и забавени реакции.

Рискови пациенти, при които безопасното прилагане се преценява индивидуално,ь са тези с бъбречни и сърдечни заболявания.

Взаимодействие с други медикаменти

МУСАНТ не може да се взема едновременно с флувоксамин – при депресия, или с антибиотика ципрофлоксацин.

Необходимо е особено внимание при изготвянето на лечебни схеми, ако пациентът е приемал или продължава да приема заедно с МУСАНТ продукти за регулиране на сърдечния ритъм; циметидин; перорални противозачатъчни; тиклопидин – лекарство против образуване на съсиреци; бета-блокери; диуретици; дигоксин; успокоителни, сънотворни.

Усреднена цена в аптеките – 5 лв за 30 таблетки от 2 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *