Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как помага маската с глина и кокосово масло?

Използването на кокосовото масло има само ползи за здравето. И те са толкова много, че е трудно да бъдат изброени в една статия

Маска от глина и кокосово масло за чисти здрави шишници

Грижата за тялото разширява хоризонтите си. Любителите на уелнес (концепцията за здравословен начин на живот, основан на комбинация от физическо и психическо здраве, здравословно хранене, разумно физическо натоварване и отказ от лоши навици) напомниха на жените за важността на красотата и здравето на зоната около мишниците, която не включва само депилация.

Подмишниците отдавна са престанали да бъдат нещо много интимно. Жените са по-склонни свободно да обсъждат дали да бръснат или да не бръснат косъмчетата в тази област, или дори да ги боядисат. Но каквото и да изберете за себе си, важно е да следите състоянието на кожата, която е в зоната около подмишниците.

Днес ще научите защо е толкова важно да поставите маска от естествени съставки в областта на подмишниците и как да я направите сами у дома.

Глинена маска у дома – как се прави и за какво помага

За зоната, която е около подмишниците има специални маски. Те са създадени за тези, които искат да променят антиперспирантите, които блокират изпотяването, с естествени дезодоранти – без алуминий, парабени, фталати и формалдехиди и други вредни вещества в състава. Маската за подмишниците е изработена от най-добрите почистващи компоненти – глина и кокосово масло, с добавянето на различни етерични масла.

Тази глинено-кокосова маска е предназначена да премахне токсините и да прави естествения дезодорант по-ефективен. Честото използване на маска в тази чувствителна понякога зона оставя след себе си мек, дълготраен и приятен аромат. Също така маската помага за предотвратяване на дразненето и за облекчаване на деликатната област. Ето как да направите такава маска у дома.

ПОДГОТОВКА И УПОТРЕБА

Смесете 1 пакет суха глина, една чаена лъжичка ябълков оцет и половин чаена лъжичка предварително нагрято кокосово масло. Можете също да добавите капка от любимото си етерично масло, като портокал или ванилия. Оставете сместа да действа в продължение на 30 минути и измийте. Тази маска ще помогне да се отървете от миризмата и да премахнете следите от дразнене.

Така изглежда глинено-кокосовата маска

Правете такава детоксикация на подмишниците поне 2-3 пъти седмично. Също така, не забравяйте да нанесете овлажнител на кожата на мишниците вечер след душ, така че да е еластична и привлекателна. Можете също да си направите сами и естествен антиперспирант.

След като смесите само 3 съставки, завинаги ще забравите за миризмата на пот!

Признайте, че закупените дезодоранти не винаги отговарят на вашите очаквания. Освен това, антиперспирантите съдържат вещество, което запушва потните жлези, нарушавайки нормалното им функциониране. Но без тази козметика в съвременния свят не може да съществуваме спокойно. Както се казва, ако искате да направите нещо добро – направете го сами!

Как да си направим сами естествен дезодорант

ЩЕ ВИ ТРЯБВА

– 25 г. сода
– 15 г. царевично нишесте
– 30 г. кокосово масло
няколко капки етерични масла по избор.

Естествено сух дезодорант с кокосово масло

1. Първо смесете количеството сода с нишестето. Содата отдавна се смята за най-добрия начин за борба с миризмата на пот, защото тя създава алкална среда, която разрушава бактериите. Нишестето бързо абсорбира влагата, така че подмишниците винаги ще бъдат сухи.

2. Добавете кокосово масло. То се топи при 24 градуса, така че когато се прилага върху кожата, дезодорантът ще се стопи леко и ще се плъзга добре.

3. Можете също да добавите няколко капки от любимото си етерично масло . Само не забравяйте, че ще усещате тази миризма цял ден, затова изберете приятен аромат за себе си.

Поставете получената маса в дезодорантна кутия (празен стик) и разбийте добре. Така създадения дезодорант трябва да се съхранява в хладилник.

Имайте предвид, че това е безвреден дезодорант и не нарушава естествените процеси в организма. Разбира се, трябва да свикнете с него, но резултатът приятно ще ви изненада. При правилна и редовна употреба, такъв дезодорант е много икономичен и можете да проверите неговата ефективност още на момента!

Източник: takprosto.cc

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *