ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ТРЕНТАЛ / TRENTAL

Съдържа пентоксифилин, хидроксиетил целулоза, повидон, талк, магнизиев стеарат, хипромелоза, титаниев диоксид, макрогол, еритрозин

Предназначение

тренталТРЕНТАЛ се препоръчва при лечение на смущения в кръвообращението. Те могат да са свързани с диабет, атеросклероза, възпалителни процеси. Продуктът е подходящ при трофични нарушения, ангионевропатии; при зрителни смущения, свързани с кръвоснабдяването на очите; при нарушения на слуха, причинени от влошено кръвоснабдяване; при мозъчни смущения, причинени от намалено кръвоснабдяване.

Как се приема

Приемът на ТРЕНТАЛ трябва да бъде назначен от лекар в зависимост от здравословния проблем и индивидуалната характеристика на конкретния пациент. В зависимост от диагнозата и състоянието на пациента се препоръчва прием на таблетки – два или три пъти дневно, след хранене, с много вода.

Възможно е медикаментът да бъде въвеждан венозно или да се приложи комбинирано лечение – с таблетки и венозни вливания, по схема. Ако пациентът е с бъбречно или чернодробно заболяване, дневната доза е редуцирана.

След овладяването на острото състояние терапията следва да продължи само чрез перорален прием на таблетки в подходяща доза и за срок, определен от лекуващия.

При предозиране са възможни сериозни смущения на сърдечно-съдовата дейност, загуба на съзнание, гърчове, повръщане; наложителна е спешна медицинска помощ.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на ТРЕНТАЛ може да причини смущения в стомашно-чревния тракт като гадене и повръщане, диария, тежест в стомаха, както и смущения във функцинирането на черния дроб и жлъчката.

Съобщавано е също за нарушения на сърдечния ритъм, колебания в артериалното налягане и стенокардия. Особено внимание изискват алергичните реакции, изразени в сърбеж, уртикарии, оток на гърлото и лицето, затруднено дишане, шок. Последните симптоми изискват бърза медицинска намеса.

В редки случаи са възможни влошено качество на съня, замайване и главоболие, вътрешни кръвоизливи.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ТРЕНТАЛ не се прилага при алергия към някоя от съставките на медикамента.

Продуктът е противопоказан при скорошен инфаркт на миокарда, кръвоизлив в ретината или друго сериозно кървене;

Не се препоръчва при бременност и кървене;

Специално внимание си изисква при определянето на дневни дози за пациенти с бъбречни и чернодробни заболявания, както и с мозъчносъдова склероза с повишено артериално налягане.

Взаимодействие с други медикаменти

Паралелният прием на ТРЕНТАЛ с други лекарства изисква внимателна преценка за безопасност. Това се отнася за медикаментите за намаляване на кръвното налягане; антикоагуланти, противодиабетни лекарства, теофилин.

_______

Усреднена цена в аптеките – 5 лв за 20 таблетки от 400 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *