ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Подмишниците издават тези 5 признака на здравословни проблеми

Подмишниците могат да ни изпращат предупредителни признаци за влошаване на нашето здраве. Особено ясно те показват хормонален дисбаланс или лимфни проблеми

Подмишниците не бива да бъдат само обект на разкрасяване, но и на излследване

Състоянието на подмишниците често е свързано с борбата на организма срещу инфекциите.

Подмишниците обикновено ни безпокоят поради наличието на различни хигиенни причини. Заради големия брой потни жлези, те са основният източник на неприятна миризма. Ние предимно се грижим за техния естетичен вид, тъй като именно в тази област нежеланото окосмяване се появява бързо. Въпреки това, много от нас дори не осъзнават, че в допълнение към тези проблеми, подмишниците могат да ни изпратят предупредителни сигнали и за състоянието на нашето здраве. Особено ясно те показват хормонален дисбаланс или лимфни проблеми, свързани с борбата на организма срещу инфекциите. Много от тези сигнали остават незабелязани, но те показват, че нещо във функционирането на нашия организъм се е объркало.

Какво могат да кажат подмишниците за нашето здраве?

В днешната ни статия ще ви разкажем за 5 знака, които говорят за здравни проблеми. Обърнете им внимание преди да е станало късно.

1. Неприятна миризма

Неприятната миризма на подмишниците е често срещано явление при повечето хора. Всички ние използваме сапуни и дезодоранти, за да я прикрием. Натрупването на пот върху кожата създава идеална среда за растежа на бактерии, причинявайки силен кисел мирис, който за щастие лесно изчезва, когато след вземем душ. Разбира се, дезодорантите и антиперспирантите също помагат за предотвратяването му.

Неприятната миризма от подмишниците може да е симптом на заболяване

Въпреки това, когато е твърде силен и устойчив, това вероятно говори за проблеми с щитовидната жлеза или хормонални промени. Ако миризмата е подобна на гниещи плодове или лак за нокти, тя може да бъде свързана с проблем, известен като кетоацидоза, при която тялото губи способността си да преработва захарта. Това предполага, че ако миришете лошо, дори и при добра хигиена, може да е признак за диабет или преддиабет.

2. Сърбеж в областта на подмишните

Усещането за сърбеж в областта на подмишниците може да се появи поради растежа на косъмчетата след бръснене. Въпреки това, като правило, може да е признак на кожно дразнене, което се причинява от бръсначите или химикалите, съдържащи се в някои кремове и дезодоранти. Ако упорития сърбеж е придружен от появата на червени петна и мъртви клетки, обикновено това показва появата на гъбички на кожата. В последния случай е необходимо да се консултирате с лекар и незабавно да започнете антимикотично лечение.

3. Болка в областта на подмишниците

Болката под мишниците може да бъде мускулна реакция заради редовното физическо напрежение върху ръцете. Обикновено се появява при тези, които са надигнали нещо тежко или след интензивна тренировка.

Този вид болка е периодичен в природата и най-често изчезва самостоятелно, веднага след като си починете.

Ако се превърне в постоянен проблем и се увеличава, тогава е по-добре да се консултирате с лекар.

В редки случаи болката е сигнал на тумор на лимфен възел в тази област или нараняване.

4. Обрив

Топлата и влажна среда, която характеризира тази област, увеличава риска от инфекции с болестотворни дрожди. Тази комбинация насърчава растежа на гъбичките и с течение на времето може да предизвика обрив в комбинация със сърбеж, зачервяване и малки пъпчици. Освен това, тези реакции могат да бъдат резултат и от алергии, горещи климатични условия или триене.

5. Уплътнения и възпаление

Изследвайте редовно подмишниците

Малкият оток в подмишниците, подобно на акне, се появява, когато фоликулите се запушат, което пречи на косъмчетата да поникнат на повърхността. Това може да бъде много болезнено явление и ако не се лекува правилно, то може да предизвика потенциална инфекция.

Вместо да премахвате врастналия косъм с пинсети (можете да получите инфекция), препоръчва се редовно да се ексфолира кожата, така че космите сами да могат да излязат навън.

Ако забележите удебеляване със забележим размер, който е лесно да се определи чрез допир, това най-вероятно е признак на възпаление на лимфните възли. В тази област има лимфни възли, които не са забележими в нормално състояние, но увеличаването на техния размер показва, че тялото се бори с инфекцията. Ако това състояние продължи няколко дни или седмици, това е признак на сериозна инфекция или дори рак.

В този случай си струва да се контролира ситуацията и да се консултирате с лекар, за да може той да направи точна диагноза.

Обръщате ли внимание на сигналите, които ви изпращат подмишниците? Сега, когато знаете, че те могат да предупреждават за здравословни проблеми, не се колебайте да се консултирате със специалист, ако забележите някоя от тези смущаващи прояви в областта на подмишниците.

Източник: steptohealth.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *