БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

20 трудни истини за живота, които никой не иска да си признае

живота
Истини за живота

Тази публикация е безценно напомняне!

Животът е поредица от избори, които сме направили, правим или ще направим

По някаква причина повечето от нас са привързани към определени идеали и фантазии, и вярваме, че ако ги следваме, животът ни ще стане по-добър.

В същото време се притесняваме, че нещата, към които се стремим, може да се окажат не такива, каквито очакваме да са. Отлагаме, защото се страхуваме от дискомфорт и последвал неуспех. Изпадаме в депресия, защото смятаме, че трябва да бъдем по-далеч от тук и сега. Чувстваме се ядосани, защото смятаме, че животът не трябва да бъде такъв, какъвто е сега …

Но всичко това е само в главите ни. Този път не води никъде, това е погрешно. Давай, мислете колкото искате, че можете да живеете по-добре. Но животът, така или иначе, е поредица от изборите, които сме направили…

Поемете дълбоко дъх и изгонете всички мисли от главата си. Просто обърнете внимание на настоящия момент. Съсредоточете се върху това, което ви заобикаля сега – светлина, звуци, земята под краката ви, предмети и хора, които се движат около вас. Просто приемете това, което е. Защото веднага щом приемете реалността, можете да намерите начин и да я промените.

Да виждате живота, такъв какъвто е, без розови очила, идеали и фантазии, е вашата задача. Ако искате, след минута можете отново да се потопите в онзи измислен вихър от илюзии, фантазии и изкривени възгледи. Достатъчно е да загубите концентрация, внимание и фокус. Но преди да направите това, ще е добре да си припомните някои истини, които всички ние обичаме да отричаме, когато главата ни е някъде там, където слънце не огрява.

1. В живота ни има толкова много неща, които не можем да контролираме.

Не можете да контролирате всичко, което се случва около вас, но можете да контролирате как да реагирате. Вашият отговор на случващото се е вашата най-голяма сила.

2. Нашите очаквания често ни правят нещастни.

Щастието е способността да се освободите от онова, което си мислите, че има стойност в живота ви. Това е страшно. Ако го направите, може да изглежда, че губите греблото в бурния поток на живота, но не е така. Много скоро вашата лодка ще поеме в правилна посока.

3. Ние винаги ще бъдем несъвършени.

Ако се стремите към „идеала“, преди да споделите своите истории, идеи и таланти със света, никой никога няма да чуе за вас.

4. Прекарваме много време в тревога.

Безпокойството никога няма да промени резултата. Правете повече, по-малко се безпокойте. Тренирайте ума си, за да видите урока от всяка житейска ситуация, след което направете заключение и се променете, за да стане настоящето поне малко по-добро, а бъдещето – по-светло.

5. Най-добрите уроци често идват в най-трудния ден.

Останете силни. Понякога животът ви връща към дъното, за да ви накара да научите урок, който не може да научите по друг начин.

6. Успехът лесно изхвръква от главите ни, докато неуспехите водят дълъг и охолен живот в сърцата ни.

Нашият характер често се проявява в моментите на нашите възходи и падения. Бъдете смирени на върха на планината. Бъдете твърди и решителни в подножието ѝ. Междувременно бъдете верни на себе си.

7. Бъркаме заетост с производителност.

Трябва да обърнете изключително внимание на растежа. Затова се съсредоточете върху онова, което е наистина важно, и престанете да правите другото, което ви пречи да растете.

8. Колкото повече пари, толкова повече проблеми.

Да, имаме нужда от пари, за да живеем. Трябва да ги печелим, да спестяваме, да инвестираме. Но избягвайте да харчите пари, които не сте спечелили, за да купувате неща, от които не се нуждаете, и които са създадени, за да впечатлят хора, които дори не познавате. Управлявайте парите си, в противен случай те ще ви управляват.

9. За щастие, повечето от нас не се нуждаят от повече, а напротив, – нуждаем се от по-малко.

Има случаи в живота, когато харчите безобразно, но идва момент, когато нямате и стотинка дори. В този момент започнете да правите ревизия. Животът става много по-лесен, когато изчистите всичко излишно (разходи, най-вече), когато се пречистим (умствено и физически), и се разделим с всичко онова, което го затруднява (лоши приятели, например).

10. Нашите модни джаджи (телефони, дрехи и т.н.) често градят за нас.

Всички ние трябва да се научим да бъдем по-човечни. Не избягвайте контакт с очите. Не се крийте зад телефоните. Споделете емоциите с вашето собствено лице, а не с емотикони. Разказвайте, а не пишете, слушайте вместо да четете. Срещайте се наживо с приятелите, вместо да чатите с тях по цели нощи.

11. Като общество, ние сме твърде обвързани с външната красота.

Ако целият свят внезапно ослепее, как хората ще могат могат да видят вашата красота? Човек е господар на тялото, но той е в него. Бъдете красиви отвътре, иначе външната красота е просто евтина опаковка. И винаги се опитвайте да видите истинската красота и в другите.

12. Повечето от аргументите ви са безсмислени.

Бъдете избирателни в битките си. Често приемането на различия е по-добро от това, че сте прави.

13. По подразбиране ние съдим другите чрез техните действия и себе си чрез нашите идеали.

Вие самите сте човек, с когото искате да се срещнете и с кого искате да бъдете. Вие сте единственият човек, чиито действия, думи и идеали винаги ще ви харесват.

14. Не винаги при нас се връща онова даваме.

Ако очаквате хората винаги да правят толкова, колкото вие сте направили за тях, ще опитате горчивината на разочарованието. Не всеки има същото сърце като вашето.

15. Обвинявайки другите вие признавате невъзможността да контролирате живота им.

Върнете си властта над вашия собствен живот. Най-добрата част от живота ви ще започне на следващия ден, веднага щом решите, че той е ваша собственост. Това ще се случи само след като спрете да разчитате на другите или смятате, че някой е длъжен.

16. По-лесно е да се стои на едно място, отколкото да напуснете зоната си на комфорт.

Не забравяйте да се движите напред, само така ще можете да осъзнаете, че някои неща са само част от вашата история, но не са част от съдбата ви.

17. Ако искате да получите обезщетение, тогава трябва да сте готови да го похарчите.

Повечето от нас мечтаят за награди без рискове. Престъпления без съдебен процес. Но животът се играе по различни правила. Когато намерите това, което искате, попитайте себе си: „Какво съм готов да дам, за да го получа?“

18. Дори и с всички наши постижения напредъкът все още изисква добрата стара рутинна работа.

В една модерна култура, която търси бързи и лесни резултати, трябва да познаем красотата на усилията, търпението и постоянството. Бъдете силни, бъдете реалисти и изграждайте живота си около ежедневните си здравословни ритуали.

19. Когато възникнат добри възможности, ние никога няма да се чувстваме на 100% готови.

Най-големите възможности ни карат да растем емоционално и интелектуално. Те ни принуждават да упражняваме цялата си сила и да напускаме нашата зона на комфорт, което означава, че няма да се чувстваме напълно добре. И когато не се чувстваме комфортно, не се чувстваме и готови.

20. За мнозина животът може да свърши внезапно.

По един или друг начин никой от нас не може да живее вечно. Затова е много по-трудно да промените продължителността на живота си, отколкото неговата дълбочината и смисъл. И така, колко смислено живяхте днес? Това е, за което трябва да се тревожите, а не колко дълго ще живеете.

Заключителни мисли

Нека напомним отново, че животът понякога е трудно нещо. Трябва да спрем да се опитваме да контролираме всеки аспект от него, трябва да се научим да устояваме на всички нещастия. Не съжалявайте. Не поглеждайте назад.

Не можем да знаем какво се крие отвъд хоризонта, но именно тази неизвестност е онова, което прави нашето пътуване, всеки нов ден, интересен и очарователен.

Източник: muz4in.net

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *