Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

СОМАЗИНА / SOMAZINA

Съдържа ситиколин, захарин натрий, течен сорбитол, глицерол, метилпарахидроксибензоат, пропилпарахидроксибензоат, натриев цитрат, глицерин-формалдехид, калиев сорбат, аромати, оцветители, лимонена киселина, вода

Предназначение

сомазинаСОМАЗИНА е специален продукт, чийто прием подобрява предаването на импулси по мозъчните неврони. Прилага се при лечението на инсулт в остра форма, както и при неврологичните последици от подобен инцидент. Използва се също за лечение на травми на главния мозък; подходящ е за комплексни терапии при поведенчески и познавателни нарушения, настъпили вследствие на дегенеративни или съдови заболявания на главния мозък.

Как се приема

СОМАЗИНА е перорален разтвор за продължителна употреба. Може да се прилага паралелно с хемостатици, с продукти за намаляване на вътречерепното налягане, при венозни вливания. Дневната доза е от 500 до 2 000 мг дневно и се определя индивидуално в зависимост от диагнозата и състоянието на пациента.

Обемът на еднократната доза се измерва прецизно чрез специална спринцовка; изпива се чисто или разредено в 120 мл вода.

Ако е пропуснат прием, лекарството се приема при първа възможност или – ако времето за следващия прием е твърде скоро, то се изчаква. При предозиране не се очакват особено опасни негативни ефекти, тъй като продуктът няма изразена токсичност. Въпреки това консултацията с медицински специалист в подобни случаи е задължителна.

Спирането на приема става само по лекарска препоръка, както и прилагането при пациенти-деца.

Възможни нежелани ефекти

Страничните ефекти от лечение с този медикамент са сравнително редки и са в следния план: световъртеж и главоболие, халюцинации, кръвно налягане извън нормата – високо или ниско; гадене и повръщане; диария, задух, зачервяване и сърбеж, обрив, неконтролирано потръпване, отоци.

Кога НЕ БИВА да се употребява

СОМАЗИНА не се прилага при алергия към някоя от съставките на продукта.

Медикаментът е противопоказан при повишен тонус на парасимпатикуса.

Бременни и кърмачки не бива да приемат СОМАЗИНА, освен ако това не е крайно необходимо и назначено от лекар.

Не се препоръчва за лечение на деца с изключение на казуси, при които очакваната полза превишава потенциалния риск.

Взаимодействие с други медикаменти

Лекуващият задължително анализира възможните последици и рискове, ако СОМАЗИНА се взема едновременно с друг медикамент. Активната съставка ситиколин например засилва въздействието на леводопа, следователно е наложителна корекция на приеманите дози.

СОМАЗИНА не бива никога да се приема заедно с меклофеноксат (центрофеноксин).

Усреднена цена в аптеките – 18 лв за флакон от 30 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *