Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

4 начина как да излекувате вагинална микоза!

Без съмнения, вагиналната микоза е най-често срещаната вагинална инфекция. Пробвайте тези 4 естествени начина за лечение и балансиране на вагиналната флора

1.Кокосово масло

Защо работи?
Кокосовото масло е натурално анти-мая средство. Действа като противогъбично и антибактериално средство.

кокосовото масло
Кокосовото масло намалява възпаленията и допълнително стимулира имунната система.

Как да го използваме?
Може да се използва самостоятелно или в комбинация с етерично масло от Чаено дърво за антимикотичен ефект. Комбинира се 1 чаена лъжичка от кокосовото масло с 1 капка от чаеното дърво. Необходим ви е стерилен памук. Правете го 2-3 пъти на ден до пълното изчезване на вагиналната микоза.

Допълнителен съвет:
Ако сте предразположени към гъбички, избягвайте храни, които благоприятстват разпространението на гъбичките Candida. Кои са тези храни? Това са въглехидрати с висок гликемичен индекс– хляб, тестени изделия, зърнени закуски, сладкиши, мед, сода, плодови сокове. Избягвайте приема им особено вечерта- тогава може да се насърчи колонизацията на гъбичките. Освен това, избягвайте храни, богати на плесен и дрожди- пушени и сушени меса, някои сирена, презрели или сушени плодове, пъпеши, фъстъци, бира, вино, сайдер.

2.Кисело мляко

Защо работи?
Натуралното кисело мляко е богато на пробиотици. Те възстановяват вагиналната флора, отслабена от инвазията на гъбичките Candida albicans.

кисело мляко
Не използвайте сладко кисело мляко, защото тези гъбички жадуват за захар

Как да го използвате?
Накиснете тампон в кисело мляко и след това внимателно го въведете във вагината. Оставете го за 1 час. Правете това 2 пъти на ден в продължение на 2 седмици.

Допълнителен съвет:
Приемайте и други храни, богати на пробиотици.
Приемайте анти-маслени храни- авокадо, броколи, пипер, зеле, лимон, зехтин, канела, риган, куркума.
Редовно консумирайте ориз, киноа, елда, яйца, птиче месо, прясна риба, бобови растения, зеленчуци (с изключение на тези, богати на захар), бадеми, чесън, билки.

3.Екстракт от семките на Грейпфрут

Защо работи?
Тези семена се характеризират с мощен противогъбичен и антибактериален ефект срещу

грейпфрут
Може да се използва и от бременни жени

Cаndida albicans. Не се уврежда чревната флора и не се наблюдават странични ефекти.

Как да го приемем?
5 капки се разреждат в 1 супена лъжица сусамово масло, след това се накисват хигиенни тампони и се въвеждат във вагината. Оставете тампона 3 часа. Правете 1 път на ден в продължение на 1 седмица.

4.Зелен прополис

Защо работи?
Зеленият прополис има антибактериално действие върху гъбичките. В допълнение, високото съдържание на флавоноиди в състава му придават антимикробни, противовъзпалителни и антиоксидантни свойства.

зелен прополис
Зеленият прополис стимулира имунната система

Как да го приемаме?
8 капки сутрин и вечер в продължение на 1 месец.

Трикът на бабата:
Чесънът има антибактериални свойства.
Нарежете 1 или 2 скилидки чесън и поставете в чаша вода. Оставете да се накисне за цялата нощ и след това го изпийте на сутринта.

Погрижете се за стреса

От съществено значение е да се третира паралелно и емоционалното здраве. Това може да стане чрез йога, медитация, танци, спорт. Всеки да намери своя начин да релаксира и това да предизвиква положителни емоции.

Етеричното масло от римска лайка действа релаксиращо и успокояващо. Благоприятства състоянието и функцията на нервната система при тревожност и нервност. Нанесете 2 капки върху китките и дишайте дълбоко. Повторете, ако е необходимо.

Източник: https://www.topsante.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *