Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кога се налага операция при артроза?

Кои пациенти и до каква възраст може да се подложат на операция? Води ли тя до желаните резултати?

Надежда Борисова, Плевен

Показанията за операция се опреде­лят от здравословното състояние на пациента, а не от възрастта му. И ако не страда от други заболявания, които да усложняват ситуацията, на всяка възраст може да се извърши про-тезиране на става. То се прави преди всичко на тазобедрените и коленните стави. Това е операция все още свърза­на с големи физически, емоционални и финансови загуби.

Терапията на артрозата се усложнява и от това, че трябва да се вземат предвид и съпътстващите заболявания на пациента, ако има такива, разбира се. Някои от препаратите не могат да се използват ако болният страда от диабет, язва и някои други болести.

ВНИМАНИЕ!

В никакъв случай пациентът не трябва да се опитва да се лекува сам и да пие лекарства­та, които например съседът му е препоръчал.

Основното е правилното съчетаване на лекарствата с другите видове лечения ако се прилагат такива. А да назначи подходящото лечение може само лекар. Помнете, че колкото по-навреме започне лечението и се про­вежда правилно, няма да се стигне до хирургична намеса.

Хирургична интервенция най-често се налага при счупване на шийката на тазобедрената става. Такъв проблем възниква най-често при жените, защо­то те по-често страдат от костни заболявания. Всяка втора пациентка, която си чупи шийката на бедрото страда от остеопороза. Преди да се случи най-лошото, много от тези пациенти не се лекуват. Те дори не знаят, че имат такова за­боляване. И вече в болницата, след направените изследвания, става ясно, коя всъщност е причина­та за счупването. Затова лекарите препоръчват след като сте навършили 50 години ходете на профилактични прегледи, за да видите какво е състоянието на костите ви. Така ще можете навреме да вземете мерки и да не се стига до счупвания и поставяне на ендопротези, споделят специалистите от в-к „Доктор”.

ИЗБЕРЕТЕ НАЙ-ПОДХОДЯЩИЯТ МАГНИТЕН ПРОДУКТ ЗА ВАС, АКО СТРАДАТЕ ОТ ЗАБОЛЯВАНИЯ НА ОПОРНО-ДВИГАТЕЛНАТА СИСТЕМА

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *