ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Това е най-токсичната храна в света – продава се и в България!

Замислете се добре какво слагате на трапезата

Най-предпочитаната риба, която дълго време бе сочена за полезна, е изключително вредна! Нещо повече – култивираната сьомга, която се продава и в България, бе обявена за най-токсичната храна в света.

Макар рибата да е смятана за една от най-полезните храни, истината за сьомгата е много по-различна. Култивираната сьомга се оказва 5 пъти по-токсична от всеки друг хранителен продукт, който е бил подложен на тест.

Норвежкият екоактивист Кърт Одекалв твърди, че днешната риба, която се отглежда в рибовъдни стопанства, е една от най-вредните. Това се отнася най-вече за сьомгата. Одекалв твърди, че отглеждането й е истинска катастрофа не само за околната среда, но и за здравето на човека. В този ред на мисли, той препоръчва бебета, малки деца и бременни жени да избягват консумацията на сьомга.

Не може да се каже със сигурност как токсините, съдържащи се в този вид риба, влияят на хората. Доказано е обаче, че замърсителите, които са открити в отглежданата сьомга, оказват пагубно влияние върху развитието на мозъка. Учените дори имат основание да смятат, че това има връзка с развитието на аутизъм.

Токсините в тази риба засягат и имунната система, както и метаболизма. Дори се твърди, че ако консумирате повече от веднъж месечно сьомга, отгледана в рибни стопанства, можете да се разболеете от онкологично заболяване. Това се дължи на химикалите, съдържащи се в месото и по-точно – на високите нива на диоксините.

Освен това редовната консумация на сьомга, отглеждана в рибни стопанства, води до по-високи нива на податливост към различни заболявания, като диабет, артрит, коронарна артериална болест и Алцхаймер.

Тук е мястото да отбележим, че гореспоменатите проблеми могат да бъдат причинени и от други видове риби, отглеждани в рибни стопанства.

Източници: econet.ru,Pixabay.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *