ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ЛЕТРОЗОЛ АЛВОГЕН/ LETROZOLE ALVOGEN

Съдържа летрозол, лактоза монохидрат, микрокристална целулоза, прежелатинирано царевично нишесте, натриев нишесте гликолат, магнезиев стеарат, колоидален силициев диоксид, макрогол, талк, хипромелоза, оцветители

Предназначение

летрозол алвогенЛЕТРОЗОЛ АЛВОГЕН е продукт за хормонално лечение при рак на гърдата. Приемът му блокира интензивната продукция на естрогени и по този начин преустановява туморния растеж и метастазирането на злокачествени клетки. Медикаментът е подходящ за жени в постменопауза.

ЛЕТРОЗОЛ АЛВОГЕН може да се прилага преди операция за ограничаване на новообразуванието, или след това за избягване на рецидиви. Помага срещу метастази при рак в напреднал стадий.

Как се приема

Приемът на ЛЕТРОЗОЛ АЛВОГЕН се назначава от лекар. Стандартният прием е веднъж дневно – една таблетка от 2.5 мг, независимо от храненията, с чаша вода или друга течност. Препоръчително е това да става по едно и също време.

Продължителността на приема зависи от повлияването и констатациите при контролни изследвания, които следва да бъдат назначавани от лекуващия. В някои случаи приемът продължава с години.

Ако е пропуснат прием, пациентката изчаква времето за следващия и взема обичайната доза. При предозиране е задължителна консултация с лекар, възможно е да се наложи допълнително лечение.

Приемът не бива да се прекратява самоволно.

Възможни нежелани ефекти

Част от страничните ефекти при терапия с този медикамент се проявяват само в началото – в умерена степен и преходни.

В редки случаи са възможни по-сериозни реакции като парализа на крайник, влошена координация на движенията, гадене, смущения в говора и дишането. Съобщавано е също за сърдечни смущения, подуване и зачервяване на вени с потенциална опасност от образуване на тромби, повишена температура, влошаване на зрението. Не са изключени кожни реакции – зачервяване, обриви; отоци на лицето и гърлото, както и симптоми на чернодробни отклонения с прояви на хепатит.

Най-често страничните ефекти са горещи вълни и интензивно потене, умора, повишен холестерол, болки в костите и ставите.

Възможни са още и симптоми като главоболие, гадене и повръщане, запек и диария, промени в апетита, замайване, остеопороза, отоци на крайниците, болки в мускулите, косопад, хипертония, болки в корема, вагинално кървене.

Съобщава се още и за по-редки симптоми като проблеми с паметта, тревожност, безсъние, раздразнителност; както и зрителни смущения, уртикария, вагинална сухота, вагинално течение, повишена температура, болки в ставите, жажда и пресъхване на устата, кашлица, често уриниране, необяснима редукция на теглото.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ЛЕТРОЗОЛ АЛВОГЕН не се приема при алергия към някоя от съставките; ако пациентката все още има цикъл; при бременност и кърмене.

Рискова група са жените с чернодробни и бъбречни заболявания; този факт следва да се вземе предвид, когато се назначава лечение с коментирания продукт. Така стоят нещата и със случаите, при които са налице склонност към костни храктури или намалена костна плътност – остеопороза.

Медикаментът не може да се дава на деца и подрастващи под 18 години.

Не се препоръчва шофиране или работа с тежки машини, ако лечението с продукта причинява влошена координация, проблеми със зрението, концентрацията, ориентацията в пространството.

Взаимодействие с други медикаменти

Всяко съвместяване с други лекарства трябва предварително да се анализира от лекуващия, като се отчита и състоянието на пациентката. Точният анализ ще намали риска от промени в очаквания терапевтичен ефект или проявата на опасни странични ефекти.

_______

Усреднена цена в аптеките – 32 лв за опаковка от 30 таблетки по 2.5 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *