Полипите в пикочния мехур са сериозна опасност

Здравейте, приятели! Имам полипи в пикочния мехур. Пред­лагат ми операция, но аз не мога да се реша. Какво ще кажат вашите специалисти, да рискувам ли?

Димитър Стойчев, Вели­ко Търново

По принцип лекарите най-често предлагат полипите да се отстра­нят по хирургичен път. Вече съществуват по-малко травматични ме­тоди, които се прилагат в добрите клиники със съвременно оборудване. За нещастие обаче по­липите имат навика да рецидивират. След като бъдат отстранени хи­рургично, те израстват много бързо в двойно по-голямо количество.

Големите дози хормо­нални препарати потис­кат разрастването на полипите, но това носи повече вреда, отколкото полза. Затова в някои кли­ники прилагат методи, при които лекарството се нанася директно върху полипите със специални впръскватели, съчетано с вътрешен прием. Но най-голям ефект дава комплексното лечение. В много случаи помагат и народните методи.

ПЪРВО, ОТСТРАНЕТЕ ПРИЧИНАТА!

Полипите възникват на фона на нарушена об­мяна на веществата. Това са занемарени гас­трити, колити, гине­кологични заболявания, болести на бъбреците и т.н. Под влияние на ефикасното лечение на основното заболяване полипите могат да из­чезнат от само себе си.

Такива случаи се сре­щат много в медицин­ската практика. Оттук следва, че могат да се прилагат успешно и ме­тодите на натуропати-те за лечение на боле­стите на вътрешните органи. Става дума за прочистване на органи­зма, гладуване, специал­ни диети, суровоядство, физкултура и т.н. Кога­то неразположението в организма е преодоляно, полипите „губят почва под краката си“.

ГЪБИ УНИЩОЖАВАТ ИЗРАСТЪЦИТЕ

Някои Видове гъби успешно се справят с полипите, особено в съ­четание с настойка от невен. Приготвя се на­стойка с водка или вода и се прилага във вид на клизма при полипи в жен­ската полова система. Настойките могат да се приемат също така и вътрешно.

Много често след едномесечна или дву­месечна терапия поли­пите изчезват, като предизвикват само леко кървене.

В допълнение към на-стойката от невен и гъби се приема и сребъ­рен разтвор. В по-голяма концентрация сребърни­те йони се използват за впръскване или клизми, а по-слабите разтвори могат да се приемат и вътрешно.

ЗМИЙСКОТО МЛЯКО СЪЩО ПОМАГА

Лечебните свойства на това растение са широко известни, но сега лекарите са реши­ли да го изпробват и в борбата с полипите на дебелото черво. На една част смляна зелена маса от растението се падат 10 части вода. За една процедура са достатъчни най-много 50 г от растението. На болния се прави първо изчистваща клизма, а след 3 часа се вкарва екстракт от змийско мляко, пак във вид на клизма. След 10-20 проце­дури полипите изчезват. Вместо екстракт могат да се използват и отва­ри от сушена билка. На една чаша вода се пада една супена лъжица от суровината. Същест­вува дори методика с използването на сок от змийско мляко. Той се събира през лятото и се консервира в спирт – на 2 части сок се слага една част спирт. За клизма е достатъчна една чаена лъжичка такъв сок.

ВНИМАНИЕ!
Екстрактът от змийско мляко трябва да „встъпи“ в пряк контакт с полипите с помощта на впръсквания или клизми. Вътрешният
прием се препоръчва само при полипи на мехур и черния дроб, защото невенът избирателно се натрупва в тези органи, предупреждават специалистите от в-к „Доктор”.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *