Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какви неприятности ни дебнат в студовете?

Зимните студове могат да причинят изразена кожна реакция. Най-често срещана е уртикарията, както наричат още студовата копривна треска. При нея по кожата се появяват мехури и зачервяване. Тези изменения възникват не когато човек мръзне, а когато вече се сгрява.

Характерната граница именно на алергичната реакция са отоците, които са особено забележими около очите и около устните. Освен това симптомите не изчезват така бързо, както би ни се искало – те могат да се задържат на кожата няколко часа. Всички тези изменения могат да възникнат дори при незначително понижаване на температурите. Копривната треска може да се провокира не само от студеното, но и от къпане, миене на съдове и дори чистене на картофи в студена вода. В този случай е полезно, преди да излезете на улицата, да приемете противоалергични препарати, а също да избягвате преохлаждането на кожата в битови условия.

Студовата уртикария може да е последствие от наличието в организма на някои белтъчини, които се активизират под въздействието на студеното. Такива са така наречените криоглобулини – имунни комплекси с необичайни физически свойства. Под въздействието на студеното те се слепват, а това освобождава така наречените анафилотоксини. Точно те увреждат тъканите. В този случай е необходимо сериозно лечение при имунолог.

Диагнозата на този вид студова алергия може да се установи с помощта на специален тест с кубчета лед.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *