Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

НЕРГОЛИН / NERGOLIN

Съдържа ницерголин, царевично нишесте, лактоза монохидрат, микрокристална целулоза, повидон, магнезиев стеарат, кросповидон, бутилметакрилатен съполимер, глицерол, хипромелоза, пропиленгликол, полисорбат 80, титанов диоксид

Предназначение

нерголинМедикаментът НЕРГОЛИН подобрява съдовата проницаемост – особено на съдовете на главния мозък; оптимизира усвояването на кислород и глюкоза; възстановява мозъчни функции, влошени  в резултат на остри или хронични нарушения. Препоръчва се при тромбози и емболии на мозъчните съдове, исхемични пристъпи, при системно главоболие и хипертония.

Основното въздействие на медикамента е в намаляването на риска от слепване на тромбоцити и образуване на “тапи” в кръвоносните съдове.

Как се приема

НЕРГОЛИН е перорален продукт; режимът на прием и дневната доза се определят от лекуващия в зависимост от състоянието на пациента. Продуктът се приема продължително; спирането на приема става само по лекарска препоръка.

Най-често дневният прием е три пъти по 5 до 10 мг; таблетките се гълтат цели  между храненията. При пропуснат прием се изчаква времето за следващия и терапията продължава по първоначалния план. Не бива да се удвояват дози за компенсиране на пропуснатото.

При предозиране нараства вероятността от проява на различни странични ефекти. Ето защо ако се случи подобно отклонение, пациентът трябва без отлагане да се консултира с лекуващия.

Възможни нежелани ефекти

Лечението с НЕРГОЛИН често създава стомашен дискомфорт.   Има данни също за случаи на обърканост и безсъние, възбуда или сънливост, замайване; спад на кръвното налягане, възбуда, обърканост, безсъние, главоболие. Сред възможните странични ефекти са също гадене и диария, запек. Съобщавано е и за сърбеж, увеличено съдържание на пикочна киселина в кръвта.

Други странични ефекти – с неизвестна честота – са обриви и топли вълни, фибрози.

Кога НЕ БИВА да се употребява

НЕРГОЛИН не се прилага при алергия към някой от компонентите на медикамента.

Продуктът е противопоказан при наскоро преживелите инфаркт на миокарда; при кръвоизливи с чувствителна кръвозагуба; при твърде ниско кръвно и забавен сърдечен ритъм.

При рискови пациенти се анализират предварително и индивидуално възможните опасни последици от прием на този медикамент; коментира се очакваната полза от прилагането му. Отнася се за хора с подагра или с повишени показатели на пикочна киселина в организма; при хипертоници.

Това лекарство не трябва да се използва при терапии за деца или подрастващи, както и при кърмачки. При бременни се прилага само в крайна необходимост и под контрол.

Взаимодействие с други медикаменти

Паралелният прием на НЕРГОЛИН и други медикаменти може да провокира лекарствени взаимодействия с негативен за пациента ефект. Ето защо е толкова важно пациентът да информира лекуващия за всяко лекарство, което е приемал наскоро или още приема. Следва корекция на дневни дози и терапевтични схеми на прием, замяна на продукт или прекратяване на приложението му и пр.  Провеждат се контролни изследвания.

Режимът се отнася до съчетаване на НЕРГОЛИН с лекарства за хипертония, подагра, антипсихотици, алфа- и бета-адреномиметици, антиациди за редукция на стомашните киселини, антикоагуланти.

_

Усреднена цена в аптеките – 6 лв за 30 таблетки от 10 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *