Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

МОМАНОС / MOMANOSE

Моманос съдържа мометазонов фуроат, микрокристална целулоза, кармелоза натрий, глицерол, лимонена киселина монохидрат, натриев цитрат дихидрат, полисорба, бензалкониев хлорид, вода

Предназначение

моманосМОМАНОС е назален спрей с кортикостероидната съставка мометазонов фуроат. Прилагането му облекчава състояния с дразнене и оток на носовата лигавица.

Продуктът е предназначен за възрастни потребители, страдащи от сенна хрема.

Как се приема

Употребата на МОМАНОС е редно да бъде препоръчана от лекар. Обикновено препоръката е за прилагане веднъж дневно – по две впръсквания в ноздра. При овладяването на болестните симптоми – запушване, оток, дразнене, кихане, секреция – терапията може да се редуцира до едно впръскване в ноздра, веднъж на ден.

Подобрение на симптоматиката може да се очаква в рамките на 14 дни. Ако това не се случи, лечението трябва да се преосмисли. Принципно продуктът е за краткотрайно приложение. Възможно е да се използва в продължение на месеци под лекарски контрол.

МОМАНОС следва да се използва редовно в предписаните дози. При пропуск апликацията се изпълнява при първа възможност или се изчаква времето за следващата. Предозирането може да провокира неприятни странични ефекти; ако това се случи, трябва да се потърси медицинска помощ.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на МОМАНОС може да предизвика алергични реакции, изразени в раздразнение, обриви, уртикарии, оток на лицето и гърлото, хрипове, затруднено дишане. При подобни симптоми е необходима медицинска помощ.

Сред често съобщаваните странични ефекти са главоболие, кихане, възпаление и кървене от носа, рани по носовата лигавица, инфекции на дихателните пътища.

В по-редки случаи има информация за глаукома и катаракта, замъглено зрение, увреждания на носовата преграда, промени в обонянието и вкуса.

Кога НЕ БИВА да се употребява

МОМАНОС не се използва при алергия към някоя от съставките на продукта.

Продуктът е противопоказан при нелекувана инфекция в носовата кухина; при нараняване на носа или в следоперативно състояние, засягащо носа.

При рискови пациенти е необходим анализ за възможните рискове при лечение с този продукт; касае се за случаи на кистозна фиброза; при туберкулозни или преболедували от туберкулоза; пациенти с други инфекции; провеждащи лечение с други кортикостероиди.

В отделни случаи има данни за болки в ставите и мускулите след прекратяването на приема. Други симптоми са слабост и потиснатост.

МОМАНОС не се прилага при деца и подрастващи под 18 години.

Бременни и кърмачки се консултират предварително с лекар за възможния безопасен прием на медикамента.

Взаимодействие с други медикаменти

Съчетаването с други медикаменти трябва да бъде анализирано предварително с оглед безопасен паралелен прием. Не бива да се комбинира лечение с МОМАНОС и други кортикостероидни продукти.

Определени лекарства усилват ефектите на МОМАНОС, затова съвместяването с продукти като ритонавир, кобицистат и др. се допуска под лекарски контрол.

__

Усреднена цена в аптеките – 23 лв за спрей опаковка от 60 дози

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *