Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

10 неща, които ще се променят, когато загубите родителите си

Въпреки че скръбта, която предизвиква смъртта на родителите, е опит, споделен през цялата човешка история, той не е по-малко опустошителен

Без значение на колко години сте, когато родителите ви си заминат от този свят, колкото и да е далечна връзката ви с тях, загубата им е събитие, което променя живота.

Тези, които четат това днес, и които вече са преживели загубата на родител – вие имате нашите най-дълбоки симпатии и искрена надежда за вашия цялостен процес на изцеление, без значение колко време ще отнеме. В тази статия включихме списък с полезни съвети за всеки, който се нуждае от подкрепа, за да се справи с мъката.

Какво се променя, когато загубите родителите си?

1. Ставате по-тревожни

Стресът е по-труден за преодоляване. Чувствате претоварени дори от обикновените, ежедневни отговорности. Осъзнавате, че се тревожите повече, особено за вашето здраве и това на семейството ви.

Изследванията дори показват, че хората, изпитващи скръб от загуба на родител, са по-склонни и имат по-висок риск от тревожност, депресия и злоупотреба с алкохол, антидепресанти, успокоителни и други подобни.

2. Не можете да се справяте с хора, които се оплакват от родителите си

Преди време не сте забелязвали негативните забележки на другите хора за техните родители. Малко след вашата загуба се превръщате в магнит и чувате оплакванията и всичко недобро, което хората говорят за техните родители. На тяхно място бихте дали всичко, за да получавате отново дълги гласови съобщения, втръснали рецепти за супа и неудобни въпроси отново.

3. Чувствате скръбта с тялото си

Сякаш всяка ваша клетка помни топлата прегръдка на мама и приятелското потупване по рамото на татко. Тялото ви може да стане физически болно от скръб. Мъжете са особено склонни да изпитват спадове в здравето и благосъстоянието си, когато загубят родител.

Не забравяйте да се грижите за собственото си здраве, докато скърбите, вашият лечебен процес е емоционален, духовен и физически.

4. Научавате се да живеете с тъгата

Осъзнавате, че никога няма да спрете да мислите за родителите си, а през някои дни отсъствието им ще бъде по-очевидно, за разлика от други. Но с времето ще се научите да се справяте със загубата.

Ако обаче вие, или някой, когото обичате, изпитвате тежка скръб, която не изглежда да се колебае за период от месеци или години, трябва да поговорите със специалист за вашето психично състояние. Явно мъката прекъсва способността ви да функционирате за дълъг период от време.

5. Празниците са различни

Повечето от нас наследяват значението на специалните дни през годината от родителите. Те бяха първите хора в живота ни, които ни научиха как да празнуваме различните житейски събития.

Без тях празниците и специалните поводи през годините могат да ви накарат да се почувствате самотни, меланхолични и празни. Но с течение на времето ще се научите да създавате ново значение на тези специални дни.

6. Научавате да приемате техните недостатъци

Когато сте били дете, вие сте имали пълно доверие във вашите родители. Но със зрялостта идва и разбирането, че и те са хора – като всички останали, и не са правили нищо друго, освен да се грижат за вас в един сложен свят.

Без значение каква е била връзката ви с вашите родители, след като вече ги няма, започвате да разбирате техните недостатъци и грешки. Виждате ги в нова светлина и се научавате да прощавате ситуациите, в които са се провалили.

7. Емоциите стават по-сложни

Скръбта е опит, а не усещане, и се състои от много сложни и често противоречиви емоции. Можете да усетите тъга, вина, гняв, страх, облекчение и апатия в рамките на няколко минути.

Не се плашете от негативните си емоции. Всички те са част от лечението, което става по-ефективно, с времето.

8. Взаимоотношенията с братята и сестрите ви се променя

Всяко семейство има уникална динамика. Независимо дали родители ви са останали заедно до смъртта си, били са разделени или нещо друго, ще забележите, че загубата им може да бъде катализатор за промяна на взаимоотношенията между вас и вашите братя и сестри.

За някои семейства шокът от скръбта е в състояние да предизвика конфликти между братята и сестрите. За други, загубата в семейството всъщност може да доведе до изцеление на разбити взаимоотношения. Каквото и да се е случило, не пропускайте да поддържате контакт с близките си, защото един ден и тях няма да ги има, и тогава ще съжалявате за пропуснатите възможности.

9. Ще продължите инстинктивно да ги търсите

Едно от най-сърцераздирателните моменти, когато скърбите, е да грабнете телефона, за да споделите новина с родителя си, и след това да разберете, че той няма как да бъде на другия край на линията, за да ви чуе. Не може да не скърбите за всички моменти – хубави или лоши, които няма да сте в състояние да преживеете заедно.

10. Научавате какво е силна любов

Красотата на тъгата е, че ви напомня колко дълбока е любовта към родителите. Това не е истинска утеха, но докато си припомняте времето, което сте имали с майка си или баща си, ще оцените всички нови перспективи на любовта, които започват да се проявяват.

Източник: beyond.life

спонди гард гел
Новият СПОНДИ ГАРД: Спешна помощ при шипове и прищипани нерви

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *