Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Рецептата на Антъни Уилям, лечителят медиум, помага при много болести

Лимоновият балсам на лечителят медиум с успех повлиява такива състояние, като проблеми със съня, безпокойство, нервен стомах, наддаване на тегло и слабост на крайниците

Маточината, известна още и с ботаническото си име Melissa officinalis, е важна билка за успокояване на нервите. По-специално тази лековита подправка влияе благотворно на тези нерви, които са отговорни за храносмилането.

Много хора страдат от различни чувствителности в червата, които са причина за сложни, объркващи и често неправилни диагнози. Понякога зад тези проблеми са нервните окончания около храносмилателните органи, които са станали свръхчувствителни.

Нервите играят роля в голяма част от храносмилателния дистрес, който изпитваме заради забързаното ежедневие и с напредване на възрастта. Например, възпалените диафрагмени нерви (които контролират диафрагмата и следователно влияят на стомаха) и блуждаещите нерви (които преминават през диафрагмата и управляват стомаха и храносмилането) понякога са причина за храносмилателната чувствителност, както и нервите, които свързват гръбначния стълб и храносмилателния тракт.

Ако стомахът или червата се раздразнят без причина, обикновено това се дължи на чувствителни нерви. Често срещано явление е, че храна (дори такава, която е много лесна за храносмилане) предизвиква дразнене на лигавицата на чревния тракт, което кара човек с чувствителни нерви да почувства дискомфорт.

Чувствителността на нервите в храносмилателния тракт може да предизвика симптоми като гадене, загуба на апетит и внезапно връщане на храна

Маточината е подарък от Бога и Майката Природа, която ни помага да се справим с почти всички нервни дразнения. Това е чудесна билка, която се справя с всички тези ситуации, заради своите успокояващи свойства, които идват от биоактивните фитохимикали. Те успокояват нервните рецептори на храносмилателния тракт, така че нервите да са по-малко чувствителни и възпалението да намалее. Това прави маточината ценна билка за управление на стреса.

И ползите на маточината не се изчерпват само с това

Тя има стабилен принос за доброто състояние на почти всяка част от тялото. Изключително високо съдържание на микроелементи като бор, манган, мед, хром, молибден, селен и желязо. Маточината също така съдържа големи количества макроминерален силициев диоксид. Плюс това е B12-консервираща билка, което означава, че следи запасите от този витамин и кара тялото да ги използва. Анти-паразитни, антивирусни и антибактериални свойства правят тази толкова достъпна билка истинско лекарство. Маточината се бори с вируса на Епщайн-Бар, херпес и други херпесни вируси като HHV-6. Използва се при възпаление на сливиците, което е причинено от стрептококови бактерии. Освен това, маточината детоксифицира черния дроб, далака и бъбреците и спомага за намаляване на възпалението на пикочния мехур.

Ако имате някое от следните оплаквания, пийте по-често чай от маточина:

– Проблеми с абсорбцията на хранителни вещества;
– Ларингит;
– Интерстициален цистит;
– Различни инфекции на пикочните пътища;
– Бъбречни инфекции;
– Тонзилит;
– Хипертония;
– Вирус на Епщайн-Бар;
– Мононуклеоза;
– Херпес зостер;
– Преходна исхемична атака;
– Инфекции със стафилокок;
– Бактериален свръхрастеж на тънките черва;
– Ушни инфекции и други проблеми с ушите;
– Хиатална херния;
– Невропатия;
– Трихофития;
– Тревожност, депресия;
– Тиреоидна болест;
– Надбъбречна умора;
– Мигрена;
– Дефицит на вниманието/хиперактивност;
– Разстройство;
– Стрептокок в гърлото;
– Аутизъм;
– Възли по костите и жлезите;
– Болест на Лайм;
– Амиотрофична латерална склероза;
– Херпес;
– Розацея;
– Остеопения;
– Синдром на поликистозни яйчници;
– Болест на Мениер.

Ако имате някой от следните симптоми, опитайте се да направите употребата на маточина по-редовна:

– Загуба на апетит;
– Проблеми със съня;
– Безпокойство, нервност;
– Нервен и чувствителен стомах,стомашни болки, гастрит, коремна болка подуване, газове, диария;
– Сърцебиене, горещи вълни, нощно изпотяване;
– Замръзнало рамо;
– Умора;
– Чести позиви за уриниране;
– Наддаване на тегло;
– Слабост на крайниците;
– Бавно храносмилане;
– Недостиг на минерали;
– Повишена температура, гърчове;
– Кръвотечение от носа;
– Мозъчно възпаление.

Емоционална подкрепа

Стресът и несигурността често ни карат да се страхуваме от онова, което предстои. Нощем лежим в леглото, чудейки се какво ще се случи с нас и с нашите семейства. Ако се притеснявате за това, което бъдещето е приготвило за вас и вашите близки, маточината може да отнеме тревогата и да я замени с приятно усещане за мир и спокойствие.

Антъни Уилям, лечителят медиум

Съвети и рецепти

1. Направете слънчев чай ​​с пресен лимонов балсам. Вземете един лимон, набодете го хубаво с вилица и го сложете в буркан, пълен с пречистена вода. Сложете го за няколко часа на ярка пряка слънчева светлина. Слънцето извлича и подобрява терапевтичните свойства на лимона, като подобрява и неговия хранителен профил, за да ви помогне да се излекувате.

След това изстискайте лимона във водата, прецедете и ползвайте този лимонен балсам за разреждане на вашия чай от маточина.

2. Опитайте се да използвате лимонови листа в малки количества, като кулинарна билка. Отглеждайте лимона в саксия на перваза на прозореца, така че винаги да имате наблизо, за да ги добавите към салатите, което ще подобрите вкуса и лечебните свойства на зеленчуците, които сте избрали.

3. Лимонов балсам с мащерка и маточина. Този лимонов балсам е успокояващ и мек. Лимонът не превъзхожда фината красота и аромат на билките, макар че ако искате по-силен вкус на лимон, добавете още сок или смляна кора от лимон, за да вкарате аромата на друго ниво.

Необходими продукти

2 супени лъжици маточина
1 чаена лъжичка лимонова кора
1/2 чаена лъжичка смлени листа от мащерка
1 чаена лъжичка лимонов сок

Смесете маточината, лимоновата кора и мащерката заедно в малка купа. Сварете 4 чаши вода. За всяка порция чай използвайте 1 чаена лъжичка от сместа за 1 чаша вряла вода. Накиснете за 5-10 минути. Точно преди сервиране, добавете 1/2 чаена лъжичка лимонов сок към всяка чаша.

* Ако желаете по-силен, по-лечебен чай, използвайте по 2 чаени лъжички или до 1 супена лъжица билково-лимонена смес на порция.

Откъс от книгата на Лечителя Медиум Антъни Уилям, бестселър номер 1 на Ню Йорк Таймс – Life-Changing Foods: Save Yourself and the Ones You Love with the Hidden Healing Powers of Fruits & Vegetables

Източник: livestrong.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *