ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ДОНЕПЕЗИЛ АКОРД / DONEPEZIL ACCORD

Съдържа донепезил хидрохлорид, лактоза монохидрат, скорбяла, микрокристална целулоза, хидроксипропил целулоза, магнезиев стереат, хипромелоза, титанов диоксид, макрогол, талк, жълт железен оксид

Предназначение

донепезилДОНЕПЕЗИЛ е медикамент за симптоматично лечение на Алцхаймер. Продуктът е тип ацетилхолинестеразен инхибитор, контролиращ прояви като прогресираща загуба на паметта, обърканост, поведенчески промени. Естеството на медикамента го прави приложим само при възрастни пациенти. В резултат на приема има положителни промени при пациенти с лека до средна степен на страданието.

Как се употребява

ДОНЕПЕЗИЛ е перорален продукт – таблетки, които се приемат вечер преди лягане. Дозата трябва да бъде определена от лекуващия, но по принцип терапията следва да започне с минималната доза от 5 мг. Таблетката се гълта цяла, с чаша вода. Ако тази доза се окаже недостатъчна, лекуващият може да я удвои след около месец. 10 мг веднъж дневно е граничната дневна доза, която не бива да се променя самоволно от пациента.

Ако е пропуснат прием в обичайното време, трябва да се изчака следващият и да се приеме само определената от лекуващия доза. При предозиране са възможни странични ефекти от рода на гадене и повръщане, забавен пулс, ниско артериално налягане, потене, припадъци и конвулсии. Необходима е спешна медицинска намеса.

Лечението с ДОНЕПЕЗИЛ не бива да се прекъсва самоволно; ако това е допустимо, лекуващият сам ще го препоръча при определени условия.

Възможни странични ефекти

При лечение с този медикамент са възможни сериозни странични ефекти, за които трябва да се вземат бързи мерки. Има информация за вътрешни кръвоизливи в стомаха и чревния тракт, образуване на язви, чернодробни отклонения и хепатит, конвулсии и припадъци, сковаване на мускулите, слабост.

Най-често е имало оплаквания за главоболие, гадене и повръщане, по-рядко за мускулни крампи, безсъние, халюцинации, агресивно поведение, световъртеж, болки и сърбеж, изпускане на урина.

По-рядко е съобщавано за забавен пулс и понижаване на артериалното налягане, понякога с припадъци. Има данни и за неволеви движения на крайниците и лицевите мускули, нарушаване на сърдечния ритъм и пр.

Кога НЕ БИВА да се употребява

Този медикамент не се прилага при алергия към някоя от съставките.

Противопоказан е при пациенти с язва на храносмилателен орган, при склонност към припадъци и конвулсии, сърдечни и чернодробни заболявания, астма, продължително боледуване от белодробен проблем, при бъбречни проблеми и трудности с отделянето на урина.

Не се препоръчва прием на лекарството при бременност и кърмене освен при крайна необходимост и само под лекарски контрол.

Не бива да се шофира, ако приемът на продукта причинява симптоми като конвулсии, припадъци, неконтролирани движения, затруднена концентрация на вниманието.

Медикаментът не се прилага при лечение на деца и подрастващи под 18 години.

Взаимодействие с други медикаменти

Лекуващият следва да определи точните дозировки и безопасния прием на ДОНЕПЕЗИЛ съвместно с други лекарства, от които пациентът се нуждае. Това се отнася за медикаменти като продукти за болестта на Алцхаймер, обезболяващи, нестероидни противовъзпалителни, антибиотици, противгъбични, антихолинергични, антидепресанти, антиконвулсанти, мускулни релаксанти, лекарства за сърдечни заболявания, някои билкови продукти.

Потребител на ДОНЕПЕЗИЛ, на когото предстои хирургична интервенция, трябва да предупреди лекуващия за този факт – това е важно при определяне количеството на необходимия анестетик.

Усреднена цена в аптеките – 4 лв за 30 таблетки от 5 мг, или 5 лв за опаковка от 10 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *