ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Приложна кинезиология – има ли странични ефекти от процедурите?

Приложна кинезиология – какво трябва да знаем?

Има ли странични ефекти от процедурите?

Ако приложната кинезиология е осъществена от обучен специалист с медицинско образование, страничните ефекти от процедурите на мускулните тестове са минимални.

Научни изследвания и одобрение:

Приложната кинезиология е инструмент, който се използва от много здравни специалисти и особено от хиропрактици. Изследователи от Медицинския факултет на Университета на Северна Каролина в Чапъл Хил и от Фондацията за изследвания, свързани с консервативни терапии в Чапъл Хил, през 1999 г. твърдят, че независимо от това, че приложната кинезиология изглежда като обещаваща методология, липсват изследователски резултати, важни за клиничната практика, от използването й.

Те намират тази липса на резултати изненадваща, тъй като цената, удовлетворението, използването и промените в симптомите са важни резултати от клиничната практика.

приложната кинезиология
Какво трябва да знаем за приложната кинезиология?

Вземайки предвид обаче някои изследвания, които се доближават до принципите й, и използването на стандартизирано обучение от добре обучени специалисти, те заявяват, че има доказателства, според които приложната кинезиология е обективно проверим феномен.

Те предполагат, че „бъдещите изследвания на приложната кинезиология трябва да се фокусират върху резултатите от метода. Това включва симптоми, функции и безопасност. Само добре проектираните изследвания, които обясняват индивидуалната природа на диагнозата и лечението на приложната кинезиология и запазват правилния клиничен контекст в лечението на приложната кинезиология, са информативни.

Разбирането на индивидуалните компоненти на процеса на лечение остава важно. Изследвания, отнасящи се до потвърждаването на изолирани процедури на приложна кинезиология, трябва да срещнат методологическите предизвикателства при изучаването на подходящите предмети, които дават отражение върху сегашната установена практика и разбиране за приложната кинезиология.

По-нататъшното оценяване на основните включени физиологични процеси и съотношението на резултатите от ръчния мускулен тест също ще подобри разбирането за тази диагностична и терапевтична система“.

Предпазни мерки:

Тази систена трябва да се използва само от опитни професионалисти с необходимата квалификация, които да осъществяват специфични и точни тестове.

Прегледът при приложната кинезиология трябва да се комбинира със стандартна физикална диагноза. Това често включва лабораторни тестове, рентгенови изследвания, история на здравословното състояние, диетата и други специални тестове.

Прегледът при приложната кинезиология трябва да подобри стандартната диагноза, а не да я замести. Цялостната диагностична дейност има за цел да се определи крайната диагноза.

Обучение и сертификация:

През 1976 г. група лекари, които практикуват приложна кинезиология, основават Международния колеж по приложна кинезиология (ICAK). Целта му е да поощрява обучението и изследването на приложната кинезиология. Колежът няма физически сгради, той е организация, която обединява хората от здравния сектор с общи интереси и цели и осигурява образование за използването на приложна кинезиология. Организацията има отдели, представляващи Белгия, Люксембург и Холандия (Бенелюкс), Германия, Франция, Италия, Скандинавия, Обединеното кралство, Канада, Азия, САЩ, Австралия и Океания.

За да стане приложен кинезиолог, здравният специалист трябва да изучи принципите в основен курс, преподавани от представител на Международния колеж по приложна кинезиология. В края на този курс студентите правят основен тест за умения.

За да получи сертификат от борда на Международния колеж по приложна кинезиология, специалистът трябва да премине допълнителен курс.

Източници:kinesio.ru,beautywmn.com,pixabay.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Приложна кинезиология – има ли странични ефекти от процедурите?

  1. Симона Георгиева Михайлова каза:

    Искам да запиша, базов курс, приложена кинезиология, интересува ме цена, вренетраене? Благодаря!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *