Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Български учени: Билките ще заместят синтетичните витамини

Билките имат огромна лечебна мощ, в сравнение с хомеопатията, например. те са в основата на някои от най-успешните лекарства, създадени от науката

И отново билките са в основата на алтернативата, която ще измести приема на синтетичните витамини и минерали. Билковите антиоксиданти са бъдещето на превенциятат срещу едни от най-страшните болести. И най-хубавото е, че ние ще бъдем свидетели на това бъдеще.

Доц. д-р Николай Цветков, дм

Вече е факт проучване, изготвено от международен екип от учени с участието на доц. Николай Цветков от Института по молекулярна биология (ИМБ) към БАН. Изследването е публикувано през януари тази година в списание[highlight] „Oxidative Medicine and Cellular Longevity„.[/highlight]

Проф. Атанас Атанасов

За целта на изследването са анализирани почти 300 000 научни статии за антиоксидантите. Международният екип е ръководен от молекулярния биолог проф. Атанас Атанасов от катедрата по фармакогнозия към Виенския университет. Именно той установява, че през последните години фокусът на изследователите се измества към антиоксидантите.

Доскоро интересът на учените е свързан предимно с витамините и минералите. Последните изследвания изучават ефектите на растителните антиоксиданти и използването им за борба с оксидативния стрес, който е свързан с редица заболявания.

Куркуминът е най-познатия пример, който може да се използва като растителен оксидант. Ползата от тази съставка е доказана през многовековното използване от различни лечители, съсредоточени предимно в Китай и Индия.

Още един познат растителен оксидант е ресвератролът от червеното вино. Тези две, както и други полезни съставки, могат да имат огромен потенциал. Te ще бъдат приложени самостоятелно или комбинирано за профилактика и лечение на редица заболявания, включително диабет и рак, казва доц. д-р Николай Цветков.

Публикацията му се радва на огромно внимание сред научната общност по света.

Според научния сайт Altmetric тя попада в[highlight] топ 5 [/highlight]на резултатите от всички изследвания, които платформата следи

Екипът ще продължи работа по стартиралия наскоро проект, който ще проучва използването на нови хибридни молекули срещу невродегенеративни заболявания. Той е финансиран от Фонд научни изследвания.

Екипът, ръководен от молекулярния биолог проф. Атанас Г. Атанасов от катедрата по фармакогнозия към Виенския университет, установява, че фокусът на научното внимание се е променил рязко през последните години, пише clinica.bg.

Източник: clinica.bg

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *