Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ГАСТРОПРОТЕКТ РАФТ / GASTROPROTECT RAFT

Съдържа натриев алгинат, натриев хидрогенкарбонат, калциев карбонат, карбомер 974 Р, метил парахидроксибензоат, пропил парахидроксибензоат, захарин натрий, аромати, ментол, малтодекстрин, натриев хидроксид, вода

Предназначение

гастропротект рафтСиропът ГАСТРОПРОТЕКТ РАФТ е предназначен за овладяване на симптоми като болка и парене в стомаха, дискомфорт и киселини. С помощта на продукта намалява опасността от връщане на стомашно съдържимо в хранопровода – при гастроезофагеален рефлукс, както и регулиране на същия проблем по време на бременност.

Една от активните съставки – натриев алгинат, образува филм върху постъпилата в стомаха храна. Това й пречи да се връща обратно в хранопровода и така се предотвратяват увреждания на лигавицата му и неприятни усещания.  Натриевият  хидрогенкарбонат и калциевият карбонат неутрализират повишената киселинност на стомашния сок и така намаляват усещанията за болка и парене.

Как се приема

ГАСТРОПРОТЕКТ РАФТ се приема след всяко хранене, три или четири пъти дневно. Последната за деня доза се приема непосредствено преди лягане вечер. Дневната доза зависи от възрастта на потребителя.

Деца на възраст 6-12 години могат да вземат от този продукт, като единичната доза е 5-10 мл. Възрастни и деца над 12 години вземат единична доза от 10-20  мл, но не повече от 80 мл за денонощие.

Прием в рамките на седмицата трябва да повлияе положително върху болестната симптоматика. Ако това не се случи в рамките на седмица, терапията следва да се преосмисли.

При пропуснат прием обичайната доза се взема при първа възможност или в зависимост от закъснението се изчаква следващия, без да удвояваме с цел компенсиране. Предозирането обикновено е без сериозни последици; при последвали смущения обаче е добре да се направи консултация с лекар.

Възможни нежелани ефекти

В редки случаи са възможни алергични реакции, изразени в зачервяване и сърбеж, кожни обриви, отоци по лицето и на гърлото, задушаване, дишане с хрипове, замайване и пр. Всеки симптом, който нарушава обичайното състояние и може да се свърже с действие на сиропа, трябва да се консултира с лекуващия.

Кога НЕ БИВА да се употребява

ГАСТРОПРОТЕКТ РАФТ не може да се прилага при алергия към някоя от съставките.

Този продукт не е подходящ за деца под 6-годишна възраст.

Сиропът е приложим при бременност и кърмене след консултация с личния лекар.

Пациенти с бъбречни или сърдечни заболявания в напреднал стадий прилагат продукта след лекарска консултация.

Рискови групи, за които приложението изисква предварителна оценка за безопасност, са тези с контролиран прием на натрий, с повишени нива на калция в кръвта и пациенти с бъбречно каменна болест.

Взаимодействие с други медикаменти

ГАСТРОПРОТЕКТ РАФТ може да повлияе върху усвояването на други медикаменти, затова е задължително да се спазва двучасова пауза между сиропа и другия медикамент. Това е в сила за лекарства като тетрациклини, Н2- блокери, флуорохинолони, кетоконазол, бета-блокери, дигоксин, невролептици, дифосфонати, глюкокортикостероиди, тироксин, пенициламин, соли на желязото, хлорокини и др.

_

Усреднена цена в аптеките – 9 лв за флакон от 150 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *