ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Нокти, очи, цвят на кожата: Малки промени, които говорят за сериозни заболявания

Често се случва болестта да „изяжда“ човек отвътре в продължение на години, но той дори да не се досеща за това


Най-често си мислим, че всичко е заради хроничната умора, изобилието от работа или поради други фактори. Важно е да знаем как можем да открием някои от най-опасните сериозни заболявания, за да имаме време да се излекуваме.

Скритите заболявания могат да бъдат открити поради наличието на различни патологии: някои видове онкология, липса на желязо в организма, проблеми с щитовидната жлеза, чернодробни заболявания и т.н. Всички те могат бързо да убият живота на човека. В същото време те често се откриват твърде късно. Поради това лечението е дълго, скъпо и не винаги ефективно. Естествено, в ранните стадии почти всички патологии се третират много по-лесно и успешно. Затова си струва да знаете кои признаци на заболяване са предупредителни и какво може да се направи, за да се идентифицира патологията по-рано.

Тревожни симптоми

Много хора изпитват нещо такова: изглежда, че няма сериозни здравословни проблеми, но все пак нещо не е наред. Например, ходят редовно на фитнес и спазват диета, но допълнителното тегло не изчезва, кожата става синкава или пожълтява, косата оредява и т.н. Обикновено всички тези предупредителни сигнали от тялото се пренебрегват, докато тихите убийци продължават да си вършат работата.

Различните проблеми се индикират от различни симптоми. Така например, ако кожата на лицето ви е бледа, а вените в областта на слепоочията и челото са видими, това вероятно е анемия. Сивото или синкаво лице показват възможни проблеми със сърцето. При неестествен блясък на очите (или ако те са твърде изпъкнали), лекарите могат да подозират проблеми с щитовидната жлеза или базедова болест. Подпухналостта в областта на очите, особено влошена още от вечерта, е признак на проблеми с бъбреците и сърцето.

Лош сигнал е рядката коса: тя се проявява при недостиг на витамини, хормони и наличието на анемия

Ако на върха на езика се появят яркочервени оттенъци, а на кожата има и маркирани съдови звездички, си струва да помислите за проверка на черния дроб. Пъпки и други обриви в областта на деколтето – сигнал за проверка на репродуктивната система. Промяна в цвета на ноктите също показва проблеми: синкав оттенък се появява при сърдечни проблеми, жълтеникав оттенък – проблеми на стомашно-чревния тракт, в частност, черния дроб. Неравностите по ноктите сигнализират за възможен диабет. А разделянето на върховете на нокътната плочка показва проблеми с яйчниците при жените.

Как да ги намерим?

Днес има много начини за откриване на скритите болести. В края на краищата, болестта не стои неподвижна. Като начало можете да опитате да се самодиагностицирате чрез Your.MD – приложение, което открива болести по зададени симптоми. Осен това, към днешна дата големите производители на мобилни телефони разработват специално медицинско приложение, което ви позволява да идентифицирате потенциална болест, ползвайки снимка. Достатъчно е да направите снимка на тялото и лицето с телефона и да я заредите в програмата. След сканиране тя ще даде резултат. Въпреки това, тази техника се използва предимно за определяне на не чак толкова много заболявания. В бъдеще се планира да се разшири функционалната и разнообразието от подобни приложения. Ясно е, че това е само предварителна диагноза, която не би трябвало да отменя посещението при лекар. Едно такова приложение на Андроид може да откриете на адрес foldingathome.org.

Сканиране с помощта на компютър

Тази услуга става все по-популярна. Използват се устройства за биорезонансна диагностика. Устройството може да улавя електромагнитните колебания на клетките и да регистрира отклонения, произтичащи от някои заболявания. Такъв преглед отнема около половин час. Преди него експертът въвежда в програмата всички необходими данни. Използва се и контрастно вещество. След това остава само да се фиксират сензорите върху човешкото тяло и да се свърже устройството. Резултатите от теста са графични и използват проекции на органи и части от тялото.

Основното предимство на тази опция (компютърна томография) е сравнително ниската цена (около 1000 лева за сканиране на цялото тяло). Също така компютърната томография е напълно безопасна за пациента, заради липсата облъчване. Всъщност, то е много малък процент, който не си заслужава да се дискутира. Въпреки това, трябва да се знае, че този метод на изследване не е с най-висока точност. Дори концентрацията на определени вещества в организма могат да повлияят на резултатите.

Навременна проверка

Съвременната официална медицина е по-скоро в полза на проверките и тестовете. Това все още е най-ефективният начин за тестване на организма за скрити болести.

Много европейски болници използват така наречената програма CHECK UP. Защо? Защото превенцията е най-добрата защита. CHECK UP проверката е базирана на пълен набор от медицински инструменти, които спомагат за диагностицирането на Вашето здравословно състояние.

CHECK UP изследването дава резултати дори когато пациентът не се чувства болен, а напротив – той е здрав и трудоспособен. Програмата „хваща“ всички рискови фактори и разновидности на различни заболявания. Може да нямате симптоми, но да имате риск от общи заболявания (инфаркт, диабет, сърдечни болести, високо кръвно налягане, влошена функция на щитовидната жлеза и т.нат.). Скрининг тестът се използва, за да установи заболяването, преди симптомите да са се появили. Така то ще може успешно да бъде редуцирано, преди да се е превърнало в проблем за Вашето здраве.

Услугата се предлага от почти всички големи клиники, медицински центрове и обществени здравни заведения. Ето какво представлява, как се провежда и какво открива CHECK UP програмата в съседна Турция, например

В България всеки трябва да организира своя CHECK UP с помощта на личния лекар. Не е лесно, не е евтино, но пък забавянето при откриването на някои заболявания може да ви струва скъпо.

Общият преглед се провежда в 2 етапа. Първо, представя се стандартен набор от лабораторни тестове, извършва се хардуерна диагностика (ЕКГ, рентгенови, ултразвукови и др. методи на образна диагностика). Въз основа на получените данни лекарят прави общо заключение за вашето здраве и дава конкретни препоръки.

Днес тази опция се счита за един от най-надеждните методи за цялостно изследване на тялото. Но, общата проверка не е напълно информативна. За да получите по-точни резултати, си струва да направите по-разширено изследване. Чрез него може да се определят причините за загуба на коса, кожни проблеми, хронична умора, нарушения в сексуалната сфера. При изследването се откриват заболявания на щитовидната жлеза, диабет, овариална недостатъчност, чернодробни заболявания, сърдечносъдови рискове и някои онкологични болести.

Когато няма външни признаци, но все пак се изпитва известен дискомфорт, си струва да вземете някои мерки – колкото трудно и невъзможно да ви изглежда това. Особено загрижени за своето здраве трябва да бъдат мъже и жени над 40 години, които имат затлъстяване, хронична умора или проблеми в гениталната област. Струва си да помислят за здравето си и тези, които имат проблеми с кожата, косата и ноктите. Те са първите, които започват да страдат от наличието на различни скрити болести.

Източник: aif.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *