Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

КОНДИЛИН / CONDYLINE

Съдържа подофилотоксин, млечна киселина, натриев лактат, етанол

Предназначение

кондилинКОНДИЛИН е спиртен разтвор на активната съставка подофилотоксин; използва се за лечение на кондиломи в интимната зона при двата пола. Продукт за локално външно приложение; действието на активния компонент се изразява в блокиране на клетъчното деление за кожни образувания, които трябва да бъдат премахнати.

Подофилотоксинът се извлича от смолата на растение, известно като Подофилум. Действа и противовъзпалително.

Как се приема

КОНДИЛИН се прилага локално външно върху проблемната зона с помощта на специален тампон. Разтворът не бива да попада в очите или да се поглъща. След намазване третираният участък трябва да изсъхне; без отмиване. Апликацията се изпълнява два пъти дневно през 12 часа, в продължение на три последователни дни. След почивка от четири дни лечебният модул се повтаря. По тази схема кондиломите могат да бъдат лекувани в продължение на не повече от пет седмици. Процедурите се изпълняват в домашни условия от самия пациент, или при от медицинско лице в ДКЦ.

При пропусната процедура е най-добре да се изчака времето за следващата. Ако обработваната площ е по-голяма, а лечението продължително, може да се получат токсични ефекти и пациентът да се оплаква от гадене и повръщане, болки в корема, диария, промени в кръвните показатели, бъбречни и чернодробни нарушения, психогенни реакции – ступор, халюцинации, световъртеж, както и загуба на съзнание и кома. Не са изключени смущения в сърдечната дейност, отклонения във функциите на отделителната система, мускулна слабост, невропатични симптоми, затруднено дишане и др. Тази симптоматика изисква медицинска намеса.

Ако след петседмично лечение с КОНДИЛИН липсват очакваните положителни промени, наложителна е консултация с дерматолог за промени в терапията.

Продуктът е годен за употреба 6 седмици след отваряне на опаковката.

Възможни нежелани ефекти

Най-често съобщаваните странични ефекти са локално възпаление, зачервяване и сърбеж, изгаряне и разраняване, сраствания и пр.

Кога НЕ БИВА да се употребява

КОНДИЛИН не се използва при алергия към някоя от съставките.

Медикаментът е противопоказан при пресни, кървящи или възпалени рани.

Да не се прилага при отворени рани след хирургични интервенции.

Не се използва за лечение на бременни и кърмачки.

Продуктът не е подходящ за лечението на деца под 12 години.

Да не се използва при брадавици и други кожни образувания, различни от кондиломи в интимната зона.

Взаимодействие с други медикаменти

Не се препоръчва съчетаване с други медикаменти, които съдържат подофилотоксин.

Усреднена цена в аптеките – 15 лв за флакон от 3.5 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *