Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво да правите, ако коленете са вашата проблемна зона: професионални съвети

В тази статия ще научите няколко причини за появата на „подплънките“ в областта на коленете, както и съвети, които ще ви помогнат да се отървете от тях


В процеса на отслабване, губим тегло там, където най-малко има нужда или се забелязва. Проблемните области се вталяват най-трудно, и обичайно това изисква доста време. Днес ще говорим за една от най-трудните области – коленете и предната повърхност на бедрата.

Коленете – защо мазнините се натрупват там, където са най-видими?

– Защо се натрупват тлъстини в областта на коленете?
– Съвети на диетолози, козметолози и фитнес треньори.
– За гладка кожа.

Най-податливи към натрупване на мазнини над коленете, както и в областта на коленете, са жените с фигура на круша и пясъчен часовник. Натрупаната мазнина плътно „улавя“ областта на коляното и е изключително трудно да се отървем от нея.

Мазни възглавнички в областта на коленете: защо именно там?

Ендокринолозите асоциират мастните подложки на коленете, и в областта около тях, с липса или ниски нива на растежния хормон – соматотропин. Този хормон е антагонист на инсулина, насърчава разграждането на мазнините и подобрява потока на лимфната течност. При липса на соматотропин при жените се образува целулит, оток и мазни натрупвания в областта на коленете.

Втората причина за натрупването на мазнини – липсата на хром и цинк. Известно е, че хромът ускорява работата на инсулина, който повишава метаболизма на въглехидратите. В резултат на това въглехидратите, влизащи в тялото, по-активно се разделят, обработват се и не се натрупват.

За да се определи нивото на тези микроелементи може да се направи стандартен анализ на кръв или урина. А хранителните добавки и здравословното хранене ще ви помогнат да балансирате нивото им.

Цинкът и хромът могат да бъдат попълнени чрез включване в диетата на морски дарове, пшеничен зародиш, яйца, телешки черен дроб, мая, ориз, пшенични трици и бобови растения.

Третата причина за оток и натрупване на мазнини в областта на коляното е свързан с нарушена циркулация на кръвта и лимфния поток в краката. Основният проблем е загубата на тонус на стените на кръвоносните съдове, нарушената функция на бъбреците и сърцето.

Цинкът, от своя страна, оказва влияние върху всички видове обмен: протеини, въглехидрати и мазнини.

За кръвоносните съдове ще бъде полезно, ако включите протеини в диетата си: колагеновите влакна са основният строителен материал за кръвоносните съдове.

Е, последният, и може би най-често срещан, проблем е нарушеният режим на пиене. Пийте вода редовно и равномерно, разпределяйки дозите през целия ден. Половината от дневната доза трябва да се пие до 13 часа следобед. Не е допустимо да се пие вода вечер, като опит да се навакса дневната норма, която не е изпита през деня.

Ако тялото получава малко вода, то започва активно да трупа течности. И това със сигурност ще стане видимо под формата на оток.

На ден трябва да пиете най-малко 1,5 литра чиста вода. Приемливо е ако около 30% от течностите са билкови или зелен чай

Между другото, днес изследвания показват, че е по-добре да се пие вода от стъклени бутилки. Учените са открили, че водата в пластмасовите бутилки съдържа много вредни вещества. Съдържанието на хетеротрофни бактерии в такива бутилки е сто пъти по-високо, отколкото в стъклени бутилки.

Изследователите смятат, че водата в пластмасовите бутилки причинява голяма вреда на деца, бременни жени, възрастни хора и хора, които имат слаб имунитет. Проучване с участието на 77 доброволци беше направено преди 3 години от учени в Харвард.

Както се оказа, дневната консумация на напитки от пластмасови бутилки допринася за увеличаване на концентрацията на човешкото тяло на специфично химично вещество бисфенол-А.

Като действие, този химикал е подобен на женския полов хормон естроген. Високата му концентрация в кръвта води до появата на здравословни проблеми при децата, ранно сексуално съзряване и дори може да предизвика развитие на рак на гърдата при жените и на простатата при мъжете.

Съвети от диетолози, козметолози и фитнес треньори

1. Тези, които страдат от подуване на краката, трябва да направят лимфна дренажна процедура. Това ще помогне да се „раздвижи” лимфата и кръвта.

2. Най-добре е да се отървете от мазнините на коленете и горната повърхност на бедрата като се изкачвате по хълм или неравен терен. Разходете се из гората, или, в краен случай, ходете по бягаща пътека, увеличавайки ъгъла на наклона.

3. Според лекарските стандарти в Америка се нуждаем от 20 минути на ден, през които да ходим с бързи темпове, за да поддържаме нормално тегло. Вярно е, че европейските изисквания са малко по-строги, и времето, според тях, се увеличава до 30 минути бързо ходене всеки ден.

4. Ако твърдо сте взели решение да оформите краката си, избирайте физическа активност с елементи на балет или танц. Полезни за краката са и заниманията с пилатес и йога. Или иначе казано – съчетайте движението с повече стречинг (разтягане).

5. В храненето е важно да се следи нивото на хормона на растежа. Ще трябва да изключите от менюто солени храни, соев сос и солени подправки, които допринасят за задържането на течности.

6. По-добре е да добавяте храни с витамин С към вашата диета, чийто недостиг намалява изгарянето на мазнините по време на тренировъчните дни с 25%. Освен това витамин С допринася за производството на карнитин, който спомага за превръщането на мазнините в енергия.

7. Също така ще трябва да премахнете алкохола, леките въглехидрати и транс-мазнините от диетата. Всички те провокират производството на инсулин и следователно намаляват нивото на хормона на растежа.

8. Яжте повече храни, богати на калий и магнезий: сушени кайсии, картофи, авокадо, стафиди, ядки и банани.

За гладка кожа

1. Използвайте масло вместо крем. То струва, между другото, много по-евтино, но има и много повече ползи за краката. Днес има масла за отстраняване на подпухналостта, както и за овлажняване, и за тонус на кожата.

2. Маслата не трябва да съдържат консерванти и емулгатори. Те трябва да са подхранващи. Нанесете маслото с леки масажни движения. След това разтривайте с по-голям натиск в продължение на 2-3 минути и отстранете излишното масло със салфетка.

Съставът на овлажнителя трябва да бъде от компоненти, които не само запазват влагата, но и предотвратяват изпаряването ѝ. Преди всичко такива са глицерин и урея.

Не забравяйте, че колкото и активно да използвате масла и овлажняващи кремове, ефект няма да има, ако пропускате редовните физически натоварвания и спазването на диета.

Източник: 3ade.lv

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *