ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Научете как лекуват настинка в Индия: ефективни и много прости рецепти!

Куркумата е най-популярното лекарство в Индия. Процедурата е много проста, може да се прави у дома и да се прилага толкова често, колкото е необходимо

Прахообразната куркума се нагрява в тава и ароматните пари се вдишват. Можете да повторите това действие на всеки няколко часа.

Ако гърлото е възпалено, направете гаргара с куркума: две щипки от подправката и две щипки сол (за предпочитане морска сол) се смесват в чаша топла вода. Болестта минава след ден-два. Ако имате отслабена имунна система и сте податливи на простуда, опитайте се да използвате куркумата възможно най-често през студения сезон – като подправка за ястия, тъй като тя има затоплящо и бактерицидно действие. В допълнение, куркумата подобрява храносмилането, предотвратява образуването на газ, спомага за поддържането на здрава микрофлора на дебелото черво. Препоръчва се да се използва от хора, които ядат много храна с високо съдържание на протеини, т.е. мляко и бобови растения.

Тайните на изтока: как лекуват настинка в Индия?

Маслото от карамфил е широко използвано. Прилага се за инхалации при настинки, въпреки че е по-известно като средство за лечение на зъбобол. Лесно може да го превърнете в лекарство: 3-4 капки масло от карамфил се слагат в кипяща вода и се вдишва. Ако нямате масло, същата работа ще свършат и няколко „гвоздейчета“ от карамфил.

Не е необходимо да се покривате с кърпа. Можете да използвате и прах от джинджифил по същия начин: 1 чаена лъжичка на литър вода. Инхалациите с карамфил и джинджифил са много по-ефективни от инхалациите с лайка, например.

Индийските лечители често предписват следната рецепта при настинка: смес от равни количества корен от женско биле, черен пипер и кориандър на прах. Ако настинете, вземете около една трета от една чаена лъжичка от получената смес два пъти дневно с чаша гореща вода.

Ако настинката е по-сериозна, придружена от главоболие, хрема, възпаление на гърлото и треска, се препоръчва да се яде чили два пъти на ден, да се взима една лъжичка мед след това и накрая да се изпие чаша топло мляко. Това предпазва белите дробове от неприятности и черния дроб от токсините, които се натрупват в тялото.

Усещането за болки в тялото ще премахне банята с джинджифил

Просто напълнете една тънка памучна торбичка с настърган джинджифил. Завържете я на душа така, че да бъде обливана от топлата вода. Джинджифиловата баня не бива да продължава повече от 10 минути.

При по-упорита хрема може да натриете носа отвън с джинджифилова паста, разредена с малко вода. Може да изпитате леко усещане за парене, но няма да има вреда (например червени петна по кожата).

Между другото, ако джинджифиловата паста се прилага върху челото, облекчава главоболието.

Ефективна помощ за всякакъв вид кашлица е една чаена лъжичка сок от чесън, която се разбърква със същото количество мед, добавяйки малко разтопено масло.

Пикантният чай, наподобяващ познатото ни греяно вино, също има добър ефект при влажна кашлица

Половин чаена лъжичка джинджифил, щипка смлян карамфил и щипка канела и кардамон се заливат с вряла вода (300-400 мл.) и се държат на слаб огън за 5-10 минути. Пикантният чай е доста силен, затова не се препоръчва да се пие наведнъж, както и да се използва повече от веднъж на ден.

Без никакви ограничения може да пиете чай от каркаде, който е богат източник на витамин С.

Горещият ябълков сайдер също е добра напитка за настинки. Загрейте половин литър ябълков сок, добавете малък портокал, нарязан на парчета, щипка канела и две „гвойздейчета“ карамфил. Дръжте на слаб огън, без да ври, не повече от 20 минути.

При настинки менюто задължително включва портокалов сок (колкото повече, толкова по-добре), чесън и супи. В супите трябва да присъстват съставки, които имат горчив или кисел вкус. Горчивият вкус го има в повечето подправки с тъмнозелени листа. Горчивината се среща и в морковите и сусамовото масло. Предпочитайте повече кисело мляко, сирене, лимони и домати през дните, в които страдате от настинка.

Източник: steptohealth.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *