Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

95% по-безопасно за здравето е да се пуши електронна цигара, отколкото тютюн (ВИДЕО)

Английското правителство започна капания, чиято цел е да убеди хората в безопасността на електронните цигари


Вайпингът, или пушенето на електронна цигара, е значително по-малко вредна алтернатива на тютюнопушенето.

Службата за Обществено здраве в Англия (Public Health England) направи изявление, в което се твърди, че електронните цигари са 95% по-безопасни от тютюна. За съжаление, по-малко от половината от пушачите са наясно с този факт.

В опит да се противопостави на „фалшивите страхове“ за безопасността на вайпинга, кратко видео на Държавното учреждение за обществено здраве (РНЕ) показва токсичните химикали и катрана, вдишвани от един среден пушач в рамките на месец, в сравнение с хора, които не пушат, или използват електронна цигара.

Здравната агенция публикува кадри от експеримент, за да покаже опустошителната вреда, причинена от тютюнопушенето и как това може да бъде избегнато чрез преминаване към вайпинг или използване на друг вид помощ за прекратяване.

Кампанията има за цел да накара колкото се може повече хора да се откажат от тютюнопушенето през януари

Изследванията показват, че 44% от пушачите или погрешно смятат, че използването на електронна цигара е толкова вредно, колкото и пушенето, или не знаят, че тя представлява много по-малък риск за здравето.

Експериментът имитира ефектите от вдишването на тютюневия дим, електронна цигара и нормален въздух в белите дробове, като белите дробове представляват стъклени буркани пълни с памучна вата.

Всеки стъклен съд е прикрепен към диафрагмена помпа, осигуряваща непрекъснато и равномерно изтегляне на въздух. Единият е настроен да „пуши“ цигари с тютюн, другият – електронна цигара, а третият е използван като средство, през което преминава чист въздух.

В края на експеримента памучната вата в буркана, наподобяващ камбана, е кафява, вътрешността на бурканчето също е кафяво, а тръбата, водеща към въздушната помпа, е пълна с катран.

За сравнение, памучната вата в стъкления съд, който „пуши“ електронна цигари остава практически непроменена, с малко водна пара върху нея и много леко оцветяване от е-течността.

Изгледайте приложеното видео от експеримента

Във вътрешността на стъклената камбана имаше и няколко капчици водна пàра, докато „контролният“ буркан е напълно непроменен.

Директорът на PHE Джон Нютон заяви, че експериментът илюстрира ясния контраст между въздействието на тютюнопушенето и ползването на електронна цигара.

Изследванията, направени досега показват, че макар и да не е безрисков, вайпингът е поне 95% по-малко вреден от тютюнопушенето.

„Ще бъде наистина трагично, ако хиляди пушачи, които могат да се откажат от това с помощта на електронна цигара, не го направят заради фалшиви страхове“, заключи Джон Нютон.

Източник: www.independent.co.uk

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *