Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Коя е напитката, която поддържа здравето на 102-годишния Кърк Дъглас?

Свикнали сме да се възхищаваме на дами, като София Лорен и Джейн Фонда, които изглеждат прекрасно за годините си. Защо да не разберем днес как столетника Кърк Дъглас помага на своето здраве?


Актьорът, който изигра Спартак, се радва на отлично за възрастта му здраве. 74-годишният син на Кърк-Майкъл Дъглас, който също е актьор, казва че баща му продължава да върши всичко абсолютно страхотно. И макар да ползва проходилка, за да се движи, великолепният актьор е запазил не само свежото си чувство за хумор, но и ума си, като цяло. Той продължава да чете, а също така и да пише. Актьорът, който изигра Ван Гог във филма „Жажда за живот“ има издадени три автобиографични книги, досега.

И така – каква е тайната да живееш в продължение на един век?

Много изследвания са доказали, че храната, която се поема на малки порции и по-често през деня, е от основно значение за дългата продължителност на живота.

Кърк Дъглас със своя син Майкъл Дъглас

Планът за здравословно хранене на Кърк Дъглас съдържа предимно веганска храна и до шест хранения на ден.

Диетата му се състои главно от зеленчуци, плодове, бобови растения, ядки и семена. Храненето начесто регулира кръвната захар и произвежда стабилна енергия през целия ден. Изглежда, че дълголетието е свързано с наличието на три малки хранения, плюс три леки закуски, което поставя храносмилателната система в по-малък стрес.

Не на последно място Кърк Дъглас се грижи и за своето емоционално благополучие. От началото на 90-те години на миналия век Дъглас и съпругата му Анн са дарили повече от 40 милиона долара на институт за лечение на Алцхаймер в Уудланд Хилс, наречено Хари Хейвън. На други благотворителни каузи възрастният актьор е предоставил около 80 милиона долара. Да правиш добро и да си в мир със себе си е още една крачка към постигането на дълголетие.

Столетникът Кърк Дъглас отдавна не пие кафе сутрин.

Той предпочита да започне деня със зелено смути от зеле и джинджифил.

Необходими съставки (за 2 порции):

  • 1 банан, замразен предварително
    1 чаша бадемово мляко
    2 чаени лъжички японски чай матча
    2-3 листа зеле, без дръжките
    1-2 зрели праскови (или круши)
    ½ чаена лъжичка настърган джинджифил
    Шепа лед

Всичко се разбърква в блендер до получаване на гладка смес. Предпочитайте напитката студена- за по-добър разсънващ ефект.

И понеже закуската е най-важното хранене за деня, първото хранене на актьора често съдържа и печен грейпфрут с мед и джинджифил

Грейпфрутът се нарежда на трето място, сред цитрусовите плодове, след портокала и лимона по отношение съдържанието на витамин С. Ще се натоварите калорийно само със 74 kcal на 100 грама!

Как се прави печен грейпфрут с джинджифил и мед?

Необходими съставки (за 2 порции):

  • Грейпфрут 2 бр.
    Джинджифил 2 чаени лъжички (около 2 см от корена).
    Мед 4 чаени лъжички.

Приготвяне:

Загрейте фурната до 200°C. Нарежете грейпфрутите на половина и ги поставете в тава, която предварително е застлана с хартия за печене или фолио. Поръсете всяка половина грейпфрут с настърган джинджифил и залейте с мед (около една чаена лъжичка мед за половин грейпфрут).

Печете 10 минути. Под въздействието на температурата и меда, горчивината на грейпфрута напълно ще изчезне и ще получите вкусна и здравословна сладост!

Източник: fitfixed.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *