ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Препоръките на Рудолф Бройс при хипертония и хипотония (дихателни упражнения и рецепти)

Дихателните упражнения и рецептите за лечение на хипертония и хипотония са от книгата на Рудолф Бройс „Рак, левкемия и други заболявания, считани за нелечими, които се лекуват естествено“


На пръв поглед сърцето е голям мускул, който на свой ред се състои от основен мускул и четири допълнителни мускули.

Хората, които имат проблеми с кръвното налягане, се разделят на две групи: хипертоници и хипотоници (хипотензивни). При хипертензивните пациенти налягането на кръвта е над нормата и те трябва да се научат как да го намалят до норма. При хипотензивните ситуацията е обратната: твърде ниско налягане, което трябва да се увеличи. Нормален индикатор за кръвното налягане на здравия човек са цифрите, които показва апарата за измерване на кръвното налягане. То трябва да бъде в границите на 140/90, според новите стандарти.

Рецепти и препоръки при ниско и високо кръвно налягане

Високо кръвно налягане

При по-високо кръвно налягане трябва да се пие по една или две чаши на ден студена инфузия на бял равнец.

Приготвя се по следния начин: Една препълнена чаена лъжичка билки се попарва с 1/4 л вода и се оставя малко да постои. След това се прецежда и се подслажда с малко мед.

ВАЖНО: Бял равнец не се употребява по време на бременност и от малки деца. Предпочитайте по-разредени отвари от бял равнец, ако го употребявате редовно, тъй като растението може да предизвика киселини в стомаха.

В допълнение към приема на лек чай от бял равнец се препоръчва да се правят и дихателни упражнения

Поемете дълбоко въздух през носа. Издишайте, издавайки следните звуци; А, У, О. След това само У и А, само В и Ш – самостоятелно (последният звук може да бъде заменен от звука М, като се произнася със затворена уста).

Вдишването трае седем секунди. Също така, трябва да броите и до седем, докато издавате горе изброените звуци.

Упражнението отнема от пет до десет минути, и колкото по-често се прави, толкова по-добре.

Звукът „И“ засяга мозъка, зрението и слуха; „B“ – гърлото; „О“ – сърцето и корема. Звукът „А“ засяга крайниците (ръцете и краката), особено при парализа; Звучите „M“ и „Ш“ – върху тялото като цяло.

Това дихателно упражнение действа на мозъка както масажът действа на тялото. Дългото издишване изчиства белите дробове и прави възможен достъпа на свеж кислород до всички клетки на тялото. Оттук и двойното действие на гимнастиката. При високо кръвно налягане можете да използвате и инфузия от чесън и имел. За целта трябва да се ползва европейски бял имел. Има и американски имел, но неговото действие е точно обратното – американският имел понижава кръвното налягане.

Използването е следното. Половин чаена лъжица бял имел се залива с една чаша вряла вода. Оставя се за десетина минути, прецежда се и се пие.

Настойката от чесън се ползва самостоятелно. Получава се като сока от една скилитка чесън се разтваря в малко прясно мляко и се пие.

Не е препоръчителна дългата употреба както на чая от имел, така и на чесновата настойка.

Ниско кръвно налягане

При ниско кръвно налягане се препоръчва да се яде много салата от целина и много ягоди (ягодова мармаладка). Ако черният дроб позволява, можете да използвате кафе, малко червено вино, а също и отвара от лук (20-25 грама лук се сваряват в 200 мл вода или мляко).

Има и друга рецепта. Две глави с размерите на пилешко яйце, заедно с люспите, се кипват в продължение на 10-15 минути в един литър вода, към която се добавят 100 гр. кристална захар. Пие се студено, на малки глътки през целия ден. тази рецепта се прилага веднъж на десет дни.

В допълнение, три пъти на ден преди хранене трябва да се вземат 15 капки тинктура от глог.

Източник: womanadvice.ru

магнитна гривна
Магнитните гривни помагат проблемно кръвно

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *